Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006 10:06
UPD:10:17

Fortius Finance: «Το κλίμα ευφορίας στο ΧΑ συνεχίζεται, ακολουθώντας το θετικό κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό, τη στιγμή που και η καθαρή συναλλακτική δραστηριότητα ξεπερνά τα €300 εκ. Η μετακύλιση θέσεων στην αγορά παραγώγων, λόγω της λήξεως των ΣΜΕ σε δείκτες αύριο, δε φαίνεται να προβληματίζει στο ελάχιστο τους επενδυτές και τη θετική ψυχολογία που επικρατεί.

Με την αντίσταση των 4.334 μονάδων (ενδοσυνεδριακό υψηλό έτους) να απέχει μόλις 8 μονάδες από το χθεσινό κλείσιμο του ΓΔ, ζητούμενο είναι η παραμονή του δείκτη πάνω από αυτό το επίπεδο σήμερα, με την επόμενη αντίσταση να οριοθετείται στις 4.450 μονάδες. Το ενδιαφέρον σήμερα στο εξωτερικό αναμένεται να εστιασθεί στα στοιχεία του πληθωρισμού σε Ευρώπη και Αμερική».

Aspis Securities: «Ανοδικά κινήθηκε και χθες η Wall Street λόγω θετικών µακροοικονοµικών στοιχείων και κινήσεις εξαγορών στον κλάδο των αεροπορικών εταιριών. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης και οι ευρωπαϊκές αγορές. Στην εγχώρια αγορά την ώθηση έδωσαν οι µετοχές των κλάδων των τραπεζών, των τροφίµων, των κατασκευών και των εταιριών κοινής ωφέλειας. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση της ανόδου λόγω του θετικού κλίµατος που επικρατεί στις διεθνείς αγορές».

Euroxx: «Στα υψηλά έτους και εξαετίας έκλεισε ο Γενικός Δείκτης τιμών της Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση με κέρδη της τάξεως του 1,10%. Η αξία συναλλαγών ενισχυμένη ανήλθε στα 376 εκ. ευρώ... Στις διεθνείς χρηματαγορές επικράτησαν ανοδικές τάσεις με την Ευρώπη και την Αμερική να καταγράφουν νέα υψηλά, ενώ στην Ασία ο Νikkei υποχώρησε οριακά. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά του Χ.Α. θα κινηθεί σταθεροποιητικά, μετά την κατάκτηση των υψηλών επιπέδων έτους».

Praxis Securities: «Η ανοδική τάση στις κυριότερες κεφαλαιαγορές διατηρείται, καθώς οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων παρουσιάζονται θετικές, γεγονός που εκτιμούμε ότι θα συνεχιστεί και κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στην εγχώρια αγορά, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα