Sterlite: 2,8 δισ. δολ. για εργοστάσιο ηλεκτρικής ενεργείας

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006 10:14

ΠΟΣΟΝ έως 125 δισ. ρουπίες (2,8 δισ. δολ.) σκοπεύει να αντλήσει από το εξωτερικό η Sterlite Industries (India) Ltd., σκέλος της Vedanta Resources Plc του δισεκατομμυριούχου Anil Agarwal, για την κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές.

Η Sterlite, εταιρεία παραγωγής χαλκού, ενδέχεται να πουλήσει ανταλλάξιμα ομόλογα και μετοχές σε επενδυτές στις ΗΠΑ. Η πώληση ανακοινώθηκε σήμερα, πριν την ανακοίνωση ότι η εταιρεία που εδρεύει στο Μουμπάϊ, εμφάνισε 69% αύξηση των κερδών της.

Η Sterlite σχεδιάζει την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικής ενεργείας 2.400 μεγαβάτ, αξίας 1,9 δισ. δολ. στην ανατολική πολιτεία Ορίσα, όπου η Vedanta κατασκευάζει χυτήριο αλουμινίου 500.000 τόνος, για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια ζήτηση για μέταλλα. Η Sterlite θέλει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της ανόδου κατά 57% του δείκτη Sensitive στο Χρηματιστήριο της Ινδίας πέρυσι, καθώς οι επενδυτές επιδιώκουν αποδόσεις σε μία οικονομία που προβλέπεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 8% για τέταρτο έτος. Καθώς η τιμή του αλουμινίου αυξήθηκε 35% πέρυσι αποτέλεσμα της ζήτησης από την Κίνα, ο χαλκός σημείωσε άνοδο 66%.

Τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια αγόρασαν από τον Ιανουάριο μετοχές αξίας 7,9 δισ. δολ. και ομόλογα ύψους 539 εκατ. δολ., έναντι ποσού ρεκόρ 9,4 δισ. δολ. που επενδύθηκαν το 2005. το τοπικά αμοιβαία κεφάλαια τοποθέτησαν 2,5 δισ. δολ. σε μετοχές από την 1η Απριλίου. Χθες ο δείκτης Sensitive στο Χρηματιστήριο αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

Οι μετοχές της Sterlite σημείωσαν άνοδο έως 4,2%, φθάνοντας στις 560 ρουπίες η μία στο Χρηματιστήριο της Βομβάης, πριν διαπραγματευθούν στις 543,6 ρουπίες η μία στις 12:25 μ.μ., τοπική ώρα. Πέρυσι οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν υπετριπλάσια άνοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Σήμερα η Sterlite ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν 69% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στο 1,37 δισ. ρουπίες και τα έσοδα σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 33,31 δισ. ρουπίες. Η εταιρεία θα καταβάλλει μέρισμα για το εξάμηνο της χρήσης 4 ρουπίες ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα