Στα 171 εκατ. ευρώ τα κέρδη της ACHMEA

Μητρική της Interamerican
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 12:11
UPD:12:19
ACHMEA

Η βελτίωση οφείλεται στα σταθερά αποτελέσματα των γενικών ασφαλίσεων (105 εκατ. ευρώ), τα οποία αντιστάθμισαν την αύξηση των αποζημιώσεων και των ασφαλίσεων σύνταξης και ζωής στις Κάτω Χώρες (102 εκατ. ευρώ).

Περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών μεγεθών παρουσίασε στο α’ εξάμηνο του 2017 η ACHMEA, μητρική εταιρεία της Interamerican, καθώς ο ολλανδικός όμιλος κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 223 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 171 εκατ. ευρώ.

Η βελτίωση οφείλεται στα σταθερά αποτελέσματα των γενικών ασφαλίσεων (105 εκατ. ευρώ), τα οποία αντιστάθμισαν την αύξηση των αποζημιώσεων και των ασφαλίσεων σύνταξης και ζωής στις Κάτω Χώρες (102 εκατ. ευρώ).

Μεταξύ των αποτελεσμάτων του κλάδου υγείας, ξεχώρισαν οι εξής επιδόσεις:

  • Ο δείκτης φερεγγυότητας (Solvency II, δείκτης μερικού εσωτερικού μοντέλου) βελτιώθηκε σε 185% από 181% κατά το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο,
  • Σημειώθηκε διαρθρωτική μείωση κόστους, ύψους 8% σε επίπεδο ομίλου,
  • Μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες στην οργάνωση εξυπηρέτησης του κλάδου συντάξεων και ζωής,
  • Συνεχίστηκαν οι υψηλές επενδύσεις στις διαδικτυακές και καινοτόμους υπηρεσίες προς τους πελάτες.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη, ο πρόεδρος της εταιρείας, Willem van Duin, υποστήριξε ότι «με τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου ενισχύεται η πεποίθηση ότι η ACHMEA βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της, που είναι η περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών, η βελτίωση των αποτελεσμάτων και η διατήρηση της ισχυρής χρηματοοικονομικής θέσης».

Την ίδια ώρα, τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της ACHMEA κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα, φθάνοντας συνολικά τα 16,947 δισ. ευρώ, με αύξηση του χαρτοφυλακίου πελατών στις γενικές ασφαλίσεις και στον κλάδο υγείας. Παράλληλα, το μετοχικό κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 117 εκατ. ευρώ -χάρη κυρίως στα καθαρά κέρδη- αγγίζοντας τα 9,899 δισ. ευρώ.

Τέλος, σε διεθνές επίπεδο, τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα από τη δραστηριοποίηση σε Τουρκία, Σλοβακία, Ελλάδα, Ιρλανδία και Αυστραλία, ενισχύθηκαν  στα 615 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2016.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα