Sumitomo Trust: Επέκταση επενδύσεων και δανεισμού στην Κίνα

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 08:18

ΣΧΕΔΙΑ αύξησης του δανεισμού, των επενδύσεων και των συμμαχιών στην Κίνα, κάνει η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Sumitomo Trust & Banking Co., καθώς επιδιώκει περισσότερα κέρδη από τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.

Η οικονομία των 2,22 τρισ. δολ. της Κίνας, προσελκύει τις ιαπωνικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Sumitomo Trust, οι οποίες ψάχνουν για κέρδη μετά τη μείωση των ελλειμμάτων τους στο εσωτερικό. Η μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη που γνωρίζει μεταπολεμικά η Ιαπωνία, ενθαρρύνει επίσης τις βιομηχανίες να αυξήσουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στις τράπεζες να αυξήσουν τις προοπτικές δανεισμού.

Η Sumitomo Trust, που ειδικεύεται στη διαχείριση συνταξιοδοτικών κεφαλαίων και ακινήτων για πελάτες, επιδιώκει να αυξήσει τις επενδύσεις της στην Κίνα. Επένδυσε στην CITIC Capital China Partners LP, η οποία άντλησε 200 εκατ. δολ. τον περασμένο μήνα, η πρώτη επένδυσή της στη χώρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, ο οποίος δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.

Ο δανεισμός των μεγάλων ιαπωνικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Sumitomo Trust, μειώθηκε 0,4% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, την εβδομάδα που πέρασε. Η ανάπτυξη του δανεισμού της τράπεζας υποχώρησε για τρίτο μήνα μετά τη διόγκωσή του, πριν από την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού στη χώρα, για πρώτη φορά σε περίπου έξι χρόνια, τον ιούλιο.

Σημειώνεται ότι η Κίνα θα ανοίξει πλήρως την τραπεζική αγορά στον ξένο ανταγωνισμό τον επόμενο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα