Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 08:30

* ΕΞΠΡΕΣ: «Φορολογικές "παγίδες" στο ξέπλυμα χρήματος. Οι εφορίες στο "παιχνίδι" για εντοπισμό μονιμοποίησης παράνομων εσόδων».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ανοίγει ο δρόμος για τα deal σε TIM, ΟΛΠ. Ραγδαίες οι επιχειρηματικές ανακατατάξεις στην ελληνική αγορά».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Σε ρόλο Πουαρό δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και λογιστές. Ολόκληρη η εγκύκλιος που ορίζει τους "χωροφύλακες" και τους στόχους των ελέγχων».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ο Καραμανλής αποκαλύπτει την πολιτική ως τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός μιλά για τον οικονομικό και πολιτικό σχεδιασμό του».

Διωκτικές αρχές

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι « τον ρόλο του Πουαρό καλούνται να αναλάβουν οι διωκτικές αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν και να περιορίσουν τη ροή του "μαύρου χρήματος", θέτοντας στο μικροσκόπιο τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές αλλά και κάθε απόκτηση, κατοχή ή χρήση μεγάλης κινητής ή ακίνητης περιουσίας».

Βρόμικο χρήμα

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι «με φυλάκιση από 1 έως 10 χρόνια απειλούνται όσοι διακινούν πλαστά τιμολόγια ή δεν αποδίδουν ΦΠΑ και ΦΜΥ, εφόσον αποδειχθεί ότι με τα ποσά αυτά νομιμοποιούν έσοδα από παράνομες δραστηριότητες. Με τον τρόπο αυτό, οι εφορίες θα συνδράμουν την προσπάθεια των αρχών για πρόληψη του «ξεπλύματος βρόμικου χρήματος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα