Lagardere: 865 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της Sportfive

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2006 11:11

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Sportfive προς 865 εκατ. ευρώ (1,1 δισ. δολ.) με σκοπό την είσοδό της στα τηλεοπτικά δικαιώματα ποδοσφαιρικών αγώνων, έκλεισε η Lagardere SCA, η μεγαλύτερη εκδοτική εταιρεία της Γαλλίας.

Η Sportfive, της οποίας κύριοι μέτοχοι είναι η Advent International, Goldman Sachs Capital Partners και η RTL Group, αναμένεται να εμφανίσει το 2006 πωλήσεις 526 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Lagardere που εδρεύει στο Παρίσι. Η τιμή της εξαγοράς, περιλαμβάνει και το χρέος.

Η Lagardere αυξάνει το ενδιαφέρον της στα μέσα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάρτησή της από το μερίδιο που κατέχει στην European Aeronautic, Defence & Space Co., την κατασκευάστρια των αεροσκαφών Airbus. Η Sportfive, η οποία σχετίζεται περισσότερο με το ποδόσφαιρο, δρα ως συνεργάτης σε αθλητικές ομάδες και αθλητικά όργανα, παρέχει τη βοήθειά της στην πώληση δικαιωμάτων αναμετάδοσης αγώνων και δικαιώματα πώλησης.

Οι μετοχές της Lagardere υποχώρησαν έως 80 σεντς, ποσοστό 1,45, φθάνοντας στα 55,7 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 55,80 ευρώ στις 9:44 π.μ. στο Παρίσι. Πριν από σήμερα και μέσα στο έτος οι μετοχές της έχουν σημειώσει απώλειες 13%. Η εταιρεία, έχει χρηματιστηριακή αξία 7,94 δισ. ευρώ.

Σύμβουλος της Lagardere ήταν η Calyon, η Goetzpartners, η Ernst & Young και η Clifford Chance LLP, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία τον Φεβρουάριο συμφώνησε να αγοράσει το σκέλος με τα βιβλία της Time Warner Inc. και μερίδιο στη συνδρομητική τηλεόραση Canal Plus της Γαλλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα