Αναμένεται αύξηση των εξαγωγών σε ΗΠΑ και Καναδά για το 2007

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2006 19:10

Σημαντική αύξηση των εξαγωγών προβλέπεται στις ΗΠΑ και Καναδά για το 2007. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την εφαρμογή του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων που εφαρμόζει ο ΟΠΕ στις δύο αυτές χώρες από τον Ιούνιο του 2006.

Oπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κατά την επίσκεψή του στη Ν. Υόρκη και μετά τις συναντήσεις που είχε με σημαντικούς επιχειρηματίες, οι άξονες του προγράμματος για τις ΗΠΑ και τον Καναδά είναι:

- Διαρκής παρουσία στις εν λόγω αγορές ανά 3 μήνες.

- Eμφαση στους κλάδους των δομικών υλικών, βιομηχανικού εξοπλισμού, τροφίμων και ποτών.

- Προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από «generic» πρωτοβουλίες και προωθητικές ενέργειες όπως π.χ. το «KERASMA».

- Σύνδεση των ελληνικών εταιρειών με μεγάλα δίκτυα διανομής, υπευθύνους που αποφασίζουν για τις προδιαγραφές των δομικών υλικών που θα χρησιμοποιήσουν και μεγάλους αγοραστές με στόχο την τοποθέτηση τόσο των τροφίμων όσο και των δομικών σ' αυτές τις αγορές.

Μετά την επιτυχία του φεστιβάλ ελληνικής γεύσης «KERASMA» σε 25 κορυφαία εστιατόρια της Νέας Υόρκης (από 16/10/06 έως 18/11/06) που είχε ως στόχο τη γνωριμία των καταναλωτών με τα ελληνικά προϊόντα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν ακόμη δύο παρόμοιες δράσεις στις ΗΠΑ εντός του 2007. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε κατά την επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη, ότι από τον Ιανουάριο του 2007, ο ΟΠΕ ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Kerasma για την αναβάθμιση των ομογενειακών ελληνικών εστιατορίων και της ελληνικής κουζίνας. Στόχος μας είναι να γίνουν τα ελληνικά εστιατόρια γνωστά για την ποιότητά τους και για τα ελληνικά προϊόντα καθώς και να βελτιωθεί η αναγνωρισιμότητά τους μεταξύ των Αμερικανών καταναλωτών, με απώτερο στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων και ποτών.

Το 2007 ο ΟΠΕ θα συμμετέχει σε πέντε διεθνείς εκθέσεις στις ΗΠΑ στους κλάδους των τροφίμων και ποτών και των δομικών υλικών με περίπου 120 ελληνικές επιχειρήσεις.

Το 2007 ξεκινά διαφημιστική προβολή για τα ελληνικά προϊόντα τροφίμων-ποτών καθώς και δομικών υλικών στα σημαντικότερα επαγγελματικά έντυπα, καθώς έχουν περάσει επτά χρόνια από την προηγούμενη αντίστοιχη ελληνική ενέργεια.

Τον Ιούνιο 2007 θα προσκληθούν από το ΥΠΟΙΟ και τον ΟΠΕ 50 μεγάλοι αγοραστές και διανομείς από το χώρο των δομικών υλικών, των τροφίμων και ποτών με σκοπό την γνωριμία με τα ελληνικά προϊόντα, την ανάπτυξη συνεργασιών και με στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα