Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ οι ασιατικές μετοχές μετά τις μεγαλύτερες απώλειες που σημείωσαν μέσα σε 10 εβδομάδες. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι ιαπωνικές μετοχές καθώς μερίδα επενδυτών έκρινε ότι η πρόσφατη πτώση ήταν υπερβολική για την προοπτική των κερδών. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Ηankyu Hanshin Holdings Inc. μετά τον υπερδιπλασιασμό των κερδών της.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 129,74 μονάδες στις 11:51 π.μ. στο Τόκυο. Χθες, ο δείκτης υποχώρησε 1,9%, τα μέγιστα, από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2005. Ολοι – εκτός από έναν – οι κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, κινούντο ανοδικά. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 15.789,02 μονάδες.

Τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Ιαπωνίας είναι σταθερά, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομίας, Κότζι Ομι. Ο προϋπολογισμός για την επόμενη οικονομική χρήση θα προάγει την οικονομική ανάπτυξη στο περιβάλλον της οικονομικής αναδιάρθρωσης, συμπλήρωσε.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,4%, από τις μεγαλύτερες απώλειες που σημείωσε σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών. Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times, κέρδιζε 0,8%, μετά από απώλειες 1,5% χθες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα