Υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου

Εξ αιτίας του ηπιότερου χειμώνα στις βορειοανατολικές ΗΠΑ
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς ο πιο ζεστός καιρός στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, την περιοχή που καταναλώνει το 80% του πετρελαίου θέρμανσης της χώρας, θα μειώσει την χρήση του καυσίμου.

Η ζήτηση για θέρμανση των κατοικιών στα βορειοανατολικά της χώρας θα είναι 20% χαμηλότερη από τα φυσιολογικά επίπεδα έως τις 27 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Weather Derivatives. Τα αποθέματα των διϋλισμένων καυσίμων, κατηγορία που περιλαμβάνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντήζελ, υποχώρησαν για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ στις 15 Νοεμβρίου. Η μείωση άφησε τις προμήθειες 6,3% υψηλότερα από τον μέσον όρο για την εβδομάδα την περίοδο που έληξε στις 10 Νοεμβρίου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου, υποχώρησε 17 σεντς, ποσοστό 0,3%, για να κλείσει στα 58,80 δολ. το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Οι τιμές του, είναι 4,8% υψηλότερες, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στις 16 Νοεμβρίου το Climate Prediction Center των ΗΠΑ, είπε ότι το φαινόμενο El Nino θα προκαλέσει πιο ήπιο χειμώνα στα βόρεια των ΗΠΑ.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου υποχώρησε 1 σεντ, για να κλείσει στα 58,98 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα