Blue Star: Ενίσχυση κερδοφορίας στο εννεάμηνο

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 10:07

Σε 113,28 εκατ. ευρώ ανήλθε στο εννεάμηνο του 2006 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Blue Star Ναυτιλιακή παρουσιάζοντας αύξηση 4,6% σε ετήσια βάση.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν στα 6,25 εκατ. ευρώ από 34,40 εκατ. ευρώ (αύξηση 5,4%) ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 22,41 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 16,5% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2005.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, στην αύξηση του κύκλου εργασιών συνέβαλε η σημαντική βελτίωση των πληροτήτων στις γραμμές των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων όπου εκτελώντας κατά 20,4% λιγότερα δρομολόγια σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, το μεταφορικό έργο ανά δρομολόγιο αυξήθηκε σημαντικά τόσο στους επιβάτες και τα ΙΧ οχήματα όσο και στα φορτηγά αυτοκίνητα.

Στη βελτίωση των κερδών μετά από φόρους συνέβαλαν, πέραν των ανωτέρω, η διατήρηση των χρηματοοικονομικών εξόδων, μετά την επιτυχή αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων τον Ιούνιο του 2005, στα ίδια περίπου επίπεδα με το εννεάμηνο του 2005, παρά την αύξηση των επιτοκίων, καθώς και το κέρδος ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ από την πώληση των πλοίων Seajet 2, Πάτμος και Ρόδος.

Η διοίκηση του Ομίλου κρίνοντας από τις υψηλές πληρότητες των πλοίων καθώς και από την έγκαιρη δρομολόγηση του πλοίου Διαγόρας στις γραμμές των Δωδεκανήσων, προσβλέπει σε βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τρέχουσας χρήσης σε σύγκριση με τη χρήση 2005.

Σχέδια για νέες γραμμές

Τέλος, η διοίκηση του Ομίλου ανακοίνωσε ότι εξετάζει προσεκτικά τις εξελίξεις της ακτοπλοϊκής αγοράς και μελετά την ανάπτυξη νέων γραμμών, εφόσον οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν, μέσω αγοράς ή ναυπήγησης σύγχρονων συμβατικών πλοίων υψηλών προδιαγραφών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα