Credit Agricole: Υψηλότερα κέρδη από τις δραστηριότητες εκτός Γαλλίας

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 08:58

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 12% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole, της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας της Γαλλίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, αποτέλεσμα του δανεισμού των καταναλωτών στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με τα υψηλότερα κέρδη από το σκέλος της αγοραπωλησίας μετοχών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,15 δισ. ευρώ (1,48 δισ. δολ.) από 1,02 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στο Παρίσι, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά μέσον όρο, 11 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεψαν αυτήν την εξέλιξη. Τα έσοδα, αυξήθηκαν 15%, φθάνοντας στα 3,81 δισ. ευρώ.

Η Credit Agricole, με επικεφαλής τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή, Georges Pauget, ανέλαβε τον έλεγχο της Emporiki Bank of Greece SA, τον Αύγουστο, για να επεκταθεί στη χώρα της οποίας η οικονομία αναπτύσσεται τρεις φορές ταχύτερα από την αντίστοιχη της Γαλλίας. Στις 16 Νοεμβρίου, η BNP Paribas SA ανακοίνωσε ότι το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της αυξήθηκαν 25% μετά την εξαγορά της ιταλικής Banca Nazionale del Lavoro SpA και την προσέλκυση επενδυτών στα κεφάλαιά της.

Οι μετοχές της Credit Agricole, σημείωσαν άνοδο 29% φέτος, υπερβαίνοντας την άνοδο 20% των 75 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index. Οι μετοχές των ανταγωνιστριών της, BNP Paribas και Societe Generale SA, σημείωσαν άνοδο 24% και 26% αντιστοίχως, την ίδια χρονική περίοδο.

Η Credit Agricole θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές στα γαλλικά στις 2:15 μ.μ. και μετά στα αγγλικά. Η τράπεζα δεν έχει προγραμματίσει την παραχώρηση συνέντευξης Τύπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα