Givaudan: 2,28 δισ. δολ. για την εξαγορά σκέλους της ICI Plc

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 10:10

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά του σκέλους αρωμάτων της Imperial Chemical Industries Plc, προς 1,2 δισ. λίρες στερλίνες (2,28 δισ. δολ.), έκλεισε η Givaudan SA, η μεγαλύτερη εταιρεία καρυκευμάτων στον κόσμο, με στόχο να καταστεί η μεγαλύτερη προμηθεύτρια συστατικών που χρησιμοποιούνται στα αρώματα.

Η εξαγορά της Quest International θα χρηματοδοτηθεί με τη χρήση του ελλείμματος και την πώληση μετοχών αξίας 1 δισ. ελβετικών φράγκων (807 εκατ. δολ.) σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση που εδρεύει στο Βερνιέ της Ελβετίας.

Η Givaudan είπε ότι η ενσωμάτωση της Quest θα έχει αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 150 εκατ. ελβετικών φράγκων. Η ζήτηση τεχνητών εσάνς που χρησιμοποιούνται στα αρώματα και τα σαμπουάν, είναι το πιο κερδοφόρο σκέλος της αγοράς ύψους 16 δισ. δολ. και οδήγησε την ανάπτυξη των εσόδων της ελβετικής εταιρείας φέτος. Η εξαγορά θα επεκτείνει την παρουσία της Givaudan στις αναδυόμενες αγορές, όπως στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το πρώτο εξάμηνο τα κέρδη της Givaudan αυξήθηκαν 28%, αποτέλεσμα των πωλήσεων συστατικών για αρώματα. Πριν από αυτήν τη συμφωνία η ελβετική εταιρεία ήλεγχε περίπου 12% της αγοράς αρωμάτων.

Η εμπορική συναλλαγή προβλέπεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους

Η Quest εμφάνισε πέρυσι πωλήσεις 560 εκατ. λιρών και κέρδη 52 εκατ. λίρες. Εδρεύει στο Νάαρντεν της Ολλανδίας και απασχολεί περίπου 3.400 ανθρώπους διεθνώς, με κύριες δραστηριότητες στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ευρώπη και την Ασία. Εως τις 31 Δεκεμβρίου η Quest είχε περιουσιακά στοιχεία 374 εκατ. λίρες στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα