ΠΣΕ: Εντονη ανησυχία για την απεργία στον ΟΛΠ

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 11:11

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων με επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, στον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και στον Δ/ντα Σύμβουλο Ο.Λ.Π. κ. Ν. Αναστασόπουλο, εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του για τα τεράστια προβλήματα που προκαλούν στη διακίνηση των εισαγόμενων και εξαγόμενων προϊόντων η αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία και οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, και του Βόλου, οι οποίες δυστυχώς επαναλαμβάνονται κατά καιρούς.

Παράλληλα, επισημαίνει ο ΠΣΕ, η απεργία διαρκείας που κήρυξαν οι αυτοκινητιστές, λόγω της αδυναμίας εξυπηρέτησής τους από τα παραπάνω λιμάνια, καθώς και οι επικείμενες γιορτές των Χριστουγέννων επιδεινώνουν και διογκώνουν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Σε μια εποχή κατά την οποία η εξωστρέφεια της οικονομίας και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό αποτελούν τον πρωταρχικό στόχο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και των αρμόδιων φορέων, τέτοιου είδους προβλήματα αποδυναμώνουν τον παραπάνω στόχο και δυναμιτίζουν όλες τις προσπάθειες που έχει ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση μαζί με τους αρμόδιους φορείς και τις επιχειρήσεις, αποτέλεσμα των οποίων ήταν οι εξαγωγές της χώρας μας κατά τη διετία 2005-2006 να σημειώσουν τη σημαντικότερη αύξηση των τελευταίων ετών.

Ύστερα από αυτά και επειδή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανακοπεί η θετική πορεία των εξαγωγών την τελευταία διετία αλλά και οι πολύ καλές προοπτικές που διαγράφονται για το επόμενο έτος, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων ζητεί την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ώστε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παραγωγική και εξαγωγική τους δραστηριότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα