Sumitomo Mitsui: 40% η μείωση των κερδών το β' τρίμηνο

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 11:40

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 40%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος τράπεζα της Ιαπωνίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., αποτέλεσμα της υποχώρησης των κερδών από τον δανεισμό και τις αμοιβές.

Τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν στα 123,6 δισ. γιέν (1,05 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 204,5 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο. Η τράπεζα, που εδρεύει στο Τόκυο, δεν ανακοίνωσε τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου, τα οποία υπολόγισε το Bloomberg News μετά την αφαίρεση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου από τα αντίστοιχα που του πρώτου εξαμήνου που ανακοίνωσε.

Ο ανταγωνισμός από τις μικρές τράπεζες, περιορίζει τα κέρδη των μεγάλων τραπεζών, με την Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. και την Mizuho Financial Group Inc. να εμφανίζουν μείωση των κερδών, αλλά και των δανείων, το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ο δανεισμός των μεγάλων τραπεζών αυξήθηκε 1,1%, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, καθώς οι μικρότερες τράπεζες, όπως η Shinsei Bank Ltd. αύξησαν τους πελάτες τους και διεύρυναν τις πιστώσεις τους.

Η Sumitomo Mitsui διατήρησε την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης αμετάβλητη, στα 570 δισ. γιέν, 17% χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος. Τα αποτελέσματα της τράπεζας ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στην Ιαπωνία. Η τράπεζα αύξησε το μέρισμα για το σύνολο της χρήσης στα 7.000 γιέν από 4.000 γιέν ανά μετοχή.

Ο συνολικός δανεισμός της Sumitomo Mitsui αυξήθηκε 1,2% φθάνοντας στα 59,2 τρισ. γιέν το τρίμηνο, μετά την αύξησή του κατά 2,1% το προηγούμενο τρίμηνο. Τα επισφαλή δάνεια, αποτέλεσαν το 1,9% του συνολικού δανεισμού, χαμηλότερα του 2,2% που αποτελούσαν τον Μάρτιο.

Οι μετοχές της τράπεζας έχουν υποχωρήσει φέτος 6,4%, μετά την αναρρίχησή τους σε ποσοστό 68% το 2005. Οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc. έχουν σημειώσει απώλειες 14% και της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., υποχώρησαν 13%.

Το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα καθαρά κέρδη της Mizuho, υποχώρησαν 2,1%, φθάνοντας στα 165 δισ. γιέν (1,4 δισ. δολ.). τα κέρδη της Mitsubishi UFJ διαμορφώθηκαν στα 287,7 δισ. γιέν, από 451,3 δισ. γιέν των συνδυασμένων κερδών της πρώην Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc. και της UFJ Holdings Inc., οι οποίες συγχωνεύθηκαν τον Οκτώβριο του 2005. Και τα δύο αποτελέσματα προέκυψαν από τους υπολογισμούς του Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα