Αλογοσκούφης: Φοροαπαλλαγή για τρία εκατομμύρια φορολογούμενους

Εγκρίθηκε ομοφώνως από την Κυβερνητική το νέο φορολογικό ν.σ. - Συνάντηση Καραμανλή με την υπουργό Παιδείας
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 13:02
UPD:13:03

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών έως το 2009 και τη διεύρυνση των κλιμακίων, ενέκρινε σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, υπογράμμισε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο εγκρίθηκε με απόλυτη ομοφωνία.

Όπως επισήμανε, από το ν.σ. οφελούνται κυρίως τα μεσαία εισοδήματα, ενώ διευκρίνισε ότι οι μειώσεις των συντελεστών, σταδιακά από το 2007 έως και το 2009, αφορούν όλα τα επίπεδα εισοδημάτων.

Τρία εκατομμύρια φορολογούμενοι, τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης, δεν πληρώνουν φόρο και πρόσθεσε ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί, καθώς το αφορολόγητο όριο ανεβαίνει από τα 11.000 στα 12.000 ευρώ.

Ο κεντρικός φορολογικός συντελεστής, πρόσθεσε, αφορά τα εισοδήματα έως 30.000 ευρώ.

Συνάντηση Καραμανλή - Γιαννάκου

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, είχε συνεργασία με την υπουργό Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου, ενόψει και της αυριανής προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για την Παιδεία στη Βουλή.

«Είχαμε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον Πρωθυπουργό, από τις συνήθεις που υπάρχουν πάρα πολύ συχνά και το γνωρίζετε. Γιατί γνωρίζετε ότι η Παιδεία αποτελεί βασική προτεραιότητα του προγράμματος αυτής της κυβέρνησης, αλλά και της καθημερινής της πρακτικής. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Σε ερώτηση αν πηγαίνει πίσω η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η κ. Γιαννάκου παρέπεμψε στις δηλώσεις που έχει κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα