ΣΕΒ: Συμφωνία συνεργασίας με Ένωση Εργοδοτών της Σερβίας

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 17:36

Σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ένωση Εργοδοτών Σερβίας, του κεντρικού Σερβικού επιχειρηματικού φορέα, προχώρησε σήμερα στο Βελιγράδι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ο κ. Θανάσης Λαβίδας, Γενικός Γραμματέας κι επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου, υπέγραψε τη συμφωνία κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Σερβικού φορέα, θέτοντας τη βάση για μια συνεργασία που θα στηρίξει την ελληνική εμπορική και επενδυτική παρουσία στη γειτονική αγορά.

Όπως τόνισε ο κ. Λαβίδας στους Σέρβους επιχειρηματίες, η χώρα τους συγκεντρώνει αυξανόμενο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ, για μια σειρά από σημαντικούς παράγοντες, όπως: ο συνεχής ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και έργων υποδομής, η εμφανής άνοδος της αγοραστικής δύναμης των Σέρβων, ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις, οι δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού, και η στρατηγική συνεργασία Σερβίας και Ρωσίας.

Ο κ. Λαβίδας αναφέρθηκε επίσης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εταιρείες στη Σερβία, όπως είναι η διπλή φορολόγηση, η γραφειοκρατία, η προσαρμογή στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και ασάφεια στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή βρίσκεται στο Βελιγράδι από χθες με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της 2ης Συνόδου του Ελληνο-Σερβικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα