Β. Παπανδρέου: «Το νέο φορολογικό ν/σχ συνεπές με την ταξική πολιτική της ΝΔ»

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 18:51

Για «κολοβό» φορολογικό νομοσχέδιο, «συνεπές με την ταξική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ», κάνει λόγο η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, σχολιάζοντας το νέο φορολογικό ν.σ. που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.

Όπως επισημαίνει η κ. Παπανδρέου, το ν.σ. περιλαμβάνει «γενναίες ελαφρύνσεις για τους έχοντες και κατέχοντες και ψίχουλα ή επιβαρύνσεις για τους πολλούς».

Όπως διευκρινίζει με το ν.σ.:

- για εισοδήματα μέχρι 13.000 ευρώ το όφελος είναι μηδενικό.

- για εισοδήματα μέχρι 23.000 ευρώ επιβάρυνση.

- για εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ μικρή ελάφρυνση.

ενώ για μεγαλύτερα εισοδήματα υπάρχει πραγματική ωφέλεια.

Όπως υποστηρίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και για τους έγγαμους με τέκνα το όφελος είναι μηδενικό για τους χαμηλόμισθους οικογενειάρχες και αντιστρόφως ανάλογο για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα.

Επίσης, σύμφωνα με την πρώην υπουργό, η ρύθμιση για την κατάργηση της έκπτωσης του 1,5 % αδικεί τους μισθωτούς και συνταξιούχους από τους οποίους ο φόρος παρακρατείται μέχρι και 18 μήνες νωρίτερα.

Όπως επισημαίνει η κ. Παπανδρέου, οι όποιες φορολογικές ελαφρύνσεις έχουν ήδη προεισπραχθεί πολλαπλάσια, καθώς η αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ολίγων διευρύνεται με τους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ) και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, με τους οποίους επιβαρύνονται αναλογικά πολύ περισσότερο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα