Σ. Κόκκαλης: Η Ελλάδα επωφελείται από την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 18:16

«Η Τουρκία μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο έδαφος για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων από τις χώρες της ευρύτερης περιοχής,» τόνισε ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS και Πρόεδρος του Ομίλου INTRALOT, κατά την ομιλία του στο Περιφερειακό Παγκόσμιο Οικονομικό Forum (World Economic Forum), που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη από 23 – 24 Νοεμβρίου.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στην αύξηση των ξένων επενδύσεων στην Τουρκία, ιδιαιτέρως μετά το 2001, που οφείλεται στην πολιτική σταθερότητα, το καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς και στις διαφανείς διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων.

Αναφερόμενος στην προσωπική του εμπειρία, ο κ. Κόκκαλης μίλησε για τις δραστηριότητες των Ομίλων INTRACOM HOLDINGS και INTRALOT, οι οποίοι έχουν παρουσία στην Τουρκία από το 1996.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε, αποτελεί η επιτυχημένη κοινοπραξία των TURKCELL και INTELTEK, της εταιρείας του Ομίλου INTRALOT, που οργανώνει από το 2004 το δημοφιλές τουρκικό αθλητικό στοίχημα IDDAA.

Μέχρι την είσοδο των ελληνικών τραπεζών στην Τουρκία το 2006, οι Όμιλοι INTRACOM HOLDINGS και INTRALOT αποτελούσαν τις μεγαλύτερες ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, είναι πολύ μεγάλη η δυναμική εμπορίου και επενδύσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, λόγω της γεωγραφικής γειτνίασης των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι η INTRACOM είναι μέλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum από το 2003.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΛΟΤ
  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα