Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006 08:16

* ΕΞΠΡΕΣ: "Φοροπαγίδα σε μισθωτούς με "ελεύθερα" εισοδήματα. Επιβάρυνση 225 ευρώ των απολαβών που προέρχονται κατά 50% από παροχή υπηρεσιών".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Παγίδα για μισθωτούς με δεύτερη εργασία. Σε δύο δόσεις στη δημοσιότητα το φορολογικό νομοσχέδιο".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Πάλι όλα για τις επιχειρήσεις. Δημοσιοποιήθηκε χθες το φορολογικό νομοσχέδιο χωρίς τις ρυθμίσεις για τα αποθεματικά".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τι αλλάζει στη φορολογία των φυσικών προσώπων. Πολλές μεταβολές στη μεταχείριση των εισοδημάτων από ακίνητα".

Φορολογικό νομοσχέδιο

Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Πιστή στο δόγμα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας η κυβέρνηση δημοσιοποίησε χθες το πρώτο μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου με το οποίο μειώνεται τόσο το επιχειρηματικό κόστος όσο και η φορολογία κεφαλαίου, ενώ παράλληλα υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις για ελάφρυνση της φορολογίας των φυσικών προσώπων, μέσω της αύξησης του αφορολόγητου και της σταδιακής και σε βάθος χρόνου μείωσης των συντελεστών".

Η ΕΞΠΡΕΣ προσθέτει ότι "Επιπλέον φόρο 225 ευρώ θα καταβάλουν το 2008 όσοι μισθωτοί εισπράττουν άνω του 50% των εισοδημάτων τους από μη μισθωτές εργασίες, καθώς θα υπάγονται στο χαμηλό αφορολόγητο όριο και όχι στο "υψηλό" των μισθωτών, όπως συμβαίνει σήμερα. Αντίθετα, επιχειρηματικότητα και μεσαία εισοδήματα είναι οι περισσότερο ευνοημένοι της φορολογικής αναμόρφωσης το πρώτο μέρος της οποίας δημοσιοποίησε χθες η κυβέρνηση".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα