Bayer: 35% χαμηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Από το κόστος εξαγοράς της Schering
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006 09:50

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 35%, αποτέλεσμα του κόστους της ενσωμάτωσης της Schering AG, της γερμανικής ανταγωνίστριας που αγόρασε νωρίτερα μέσα στο έτος, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Γερμανίας, Bayer AG.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 320 εκατ. ευρώ (420 εκατ. δολ.) ή 42 σεντς ανά μετοχή, από 493 εκατ. ευρώ ή 68 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, προς του δημοσιογράφους στο Λεβερκούζεν. Κατά μέσον όρο, εννέα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η Bayer θα εμφάνιζε κέρδη 195 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο, φθάνοντας στα 7,78 δισ. ευρώ.

Η Schering, την οποία η Bayer αγόρασε προς 17 δισ. ευρώ, μετά από μάχη με την επίσης γερμανική φαρμακοβιομηχανία Merck KGaA για την εξαγορά της, αύξησε το ενδιαφέρον της Bayer σε φάρμακα που πωλούνται στους γιατρούς και εκείνων που μιμούνται βιολογικές ουσίες. Αυτά τα προϊόντα είναι πιο κερδοφόρα και απαιτούν λιγότερο μάρκετινγκ από τα αντίστοιχα που συνταγογραφούνται και τα αντίστοιχα που πωλούνται χωρίς ιατρική συνταγή.

Οι μετοχές της Bayer που έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 12%, υστέρησαν της ανόδου του δείκτη DAX στη Γερμανία, ο οποίος σημείωσε άνοδο περίπου 19%. Από τους 30 αναλυτές που καλύπτουν την Bayer, οι 15 εισηγούνται την αγορά των μετοχών της, 12 τη διατήρησή τους και τρεις εισηγούνται την πώληση.

Επίσης η Bayer μειώνει θέσεις εργασίας για τον περιορισμό του κόστους της. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα είπε ότι θα μειώσει περισσότερες από 800 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, με το κλείσιμο εργοστασίων στο Κονέκτικατ και την Καλιφόρνια για να εξοικονομήσει 210 εκατ. δολ. τη χρήση που λήγει στα τέλη του 2008. Και άλλες φαρμακοβιομηχανίες όμως, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer Inc. κλείνουν εργοστάσια και απολύουν κόσμο, μετά από εξαγορές κατά τη διάρκεια των 10 τελευταίων ετών, αλλά και την απώλεια εσόδων από τη λήξη των αδειών φαρμάκων.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη γερμανική φαρμακοβιομηχανία για την εύρεση και ανάπτυξη νέων σκευασμάτων, μετά την εξαγορά της Schering τον Ιούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα