ΥΠΑΝ: Παραβάσεις σε λαϊκές αγορές

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006 16:50

Στο πλαίσιο των ελέγχων στις λαϊκές αγορές για το χρονικό διάστημα από 4-9-06 έως και 14-11-06, τα συνεργεία ελέγχου του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας – Πειραιά διαπίστωσαν 245 παραβάσεις και παρέπεμψαν τους παραβάτες για την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων (χρηματικά πρόστιμα ή απαγόρευση πώλησης στις λαϊκές αγορές) στο Δ.Σ. του οργανισμού. Επιπλέον, οι παραβάσεις, που αφορούν τον Κ.Β.Σ παραπέμπονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επίσης οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Ανάπτυξης, προχώρησαν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που αφορούν ποσότητες που δηλώνονται στα δελτία αποστολής (τριπλότυπα) και εντοπίστηκαν 12 παραβάτες στους οποίους διαπιστώθηκε, ότι, είτε οι ποσότητες που είχαν αναγράψει στο Δελτίο Αποστολής (τριπλότυπο) δεν συμφωνούσαν με τις πραγματικές ποσότητες που είχαν στην κατοχή τους, είτε δεν είχαν συμπληρωθεί καθόλου.

Στους 12 παραβάτες ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Αθηνών-Πειραιώς θα προβεί σε λεπτομερέστατο έλεγχο μέσω του μηχανογραφικού συστήματος που τηρεί για το χρονικό διάστημα από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα και σε περίπτωση που εντοπιστούν επιπλέον παρατυπίες η τιμωρία τους θα είναι παραδειγματική, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΝ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα