Αυτοσυγκράτηση στον καθορισμό των δημοτικών τελών ζητάει ο ΥΠΑΝ

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006 19:51

Το θέμα των ανταποδοτικών και άλλων τελών (δημοτικά τέλη, τέλη κατάληψης πεζοδρομίων κ.λπ), την αύξηση των οποίων αποφασίζουν οι δήμοι της χώρας αυτήν την περίοδο, θίγει ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας σε επιστολή του στον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Πάρι Κουκουλόπουλο, αναφερόμενος ειδικότερα στην πρακτική της επιβολής υπέρογκων αυξήσεων στα δημοτικά τέλη, που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, δημιουργώντας δυσμενείς εντυπώσεις για τη ΔΕΗ.

Ο υπουργός ζητά από την ΚΕΔΚΕ την άμεση έναρξη σχετικού διαλόγου, ώστε να βρεθεί μια λύση ικανή να συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων ΔΕΗ και ΟΤΑ. Στην επιστολή του ο κ. Σιούφας αναφέρει ότι στο σύνολο της χώρας τα τέλη αυτά αθροίζονται σε ποσά που φθάνουν στο 29% της αξίας του ρεύματος.

Το 2005 εισπράχθηκαν μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ Α.Ε. δημοτικά και λοιπά τέλη ποσού 1.115 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 1.057 εκατομμυρίων ευρώ το 2004, δηλαδή παρουσίασαν αύξηση κατά 5,5%, όταν το ίδιο έτος η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ Α.Ε. ήταν 3,2%.

Ο κ. Σιούφας ζητάει από τους δήμους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στον καθορισμό των δημοτικών τελών. Από ένα ενδεικτικό πίνακα 49 Δήμων της χώρας προκύπτει ότι οι 37, καθόρισαν για το 2006 αυξήσεις που είναι πάνω από την αντίστοιχη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ Α.Ε. και πάνω από τον πληθωρισμό, φθάνοντας έως και το 35,48%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα