Δεύτερη ημέρα ανόδου για το αργό

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ, για δεύτερη ημέρα, κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι ο ψυχρός καιρός που προβλέπεται να επικρατήσει σε όλες τις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, θα αυξήσει τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης.

Θερμοκρασίες κάτω από τις κανονικές θα επικρατήσουν στις περισσότερες ΗΠΑ από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του National Weather Service στις 27 Νοεμβρίου. Τα διϋλιστήρια στις ΗΠΑ, παρήγαγαν κατά πάσα πιθανότητα περισσότερο πετρέλαιο την εβδομάδα που πέρασε, καθώς ολοκλήρωσαν τις εργασίες συντήρησης. Κυβερνητική έκθεση ενδέχεται να δείξει αύριο ότι τα εργοστάσια λειτούργησαν στο 88,9% της δυναμικότητάς τους, 0,8% περισσότερο από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News.

To αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο έως 28 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 60,60 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Τα συμβόλαια, στις 11:20 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκαν στα 60,42 δολ. το βαρέλι.

Χθες, το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1,08 δολ., ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 60,32 δολ. το βαρέλι κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 9 Νοεμβρίου. Διαπραγματεύσεις στο Χρηματιστήριο δεν έγιναν στις 23 και 24 Νοεμβρίου, λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Το δολάριο των ΗΠΑ υποχώρησε για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα χθες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε επτά μήνες. Το πετρέλαιο που τιμάται σε δολάρια, γίνεται λιγότερο ακριβό για τους καταναλωτές εκτός ΗΠΑ. Τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού, των μετάλλων και των δημητριακών, κινήθηκαν ανοδικά, ακολουθώντας την πτώση.

Στο Λονδίνο, το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου, σημείωσε άνοδο 36 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 60,80 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures. Στις 10:36 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 60,60 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα