Ιαπωνία: Απροσδόκητη μείωση των λιανικών πωλήσεων για δεύτερο μήνα

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 07:37

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση για δεύτερο μήνα, σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία, περιορίζοντας την πιθανότητα ότι οι δαπάνες των καταναλωτών θα επιταχυνθούν, οδηγώντας στην αύξηση των βασικών επιτοκίων από τα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ των επτά μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο.

Οι εισπράξεις των εταιρειών λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των πρατηρίων υγρών καυσίμων, των πολυκαταστημάτων και των σούπερ μάρκετ, μειώθηκαν 0,2% - εποχιακώς προσαρμοσμένες – τον Οκτώβριο έναντι του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας. Οι πωλήσεις των χειμερινών ενδυμάτων μειώθηκαν, καθώς ο καιρός είναι πιο ζεστός από τον συνηθισμένο για την εποχή.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 115,94 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 12:36 μ.μ. στο Τόκυο, από 116,01 γιέν, που ήταν πριν από την ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων. Η απόδοση των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας υποχώρησε 0,5 μονάδα βάσης, στο 1,66%.

Οι πωλήσεις ενδυμάτων και αξεσουάρ ένδυσης, υποχώρησαν 3,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και οι πωλήσεις ηλεκτρονικών, όπως τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες, κομπιούτερ και κινητών τηλεφώνων, μειώθηκαν 5,8%, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.

Οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων μειώθηκαν 1,3% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς ο πιο ζεστός, για την εποχή, καιρός, αποθάρρυνε τη ζήτηση για χειμερινά ρούχα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιαπωνικής ένωσης πολυκαταστημάτων (Department Stores Association), στις 17 Νοεμβρίου.

Οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ μειώθηκαν κάθε μήνα αυτού του έτους, και τον Οκτώβριο μειώθηκαν 3,1%, σύμφωνα με την ένωση των επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ της Ιαπωνίας (Japan Chain Store Association).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα