Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 08:09

* ΕΞΠΡΕΣ: "Λύσεις "ερήμην" των δήμων στο μείζον πρόβλημα ΧΥΤΑ. Αλλαγή θεσμικού πλαισίου, με δεδομένη την αδυναμία των ΟΤΑ να επιλύσουν το ζήτημα".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ιός δολαρίου στις αγορές. Φοβούνται άλμα του ευρώ στα 1,35. Σημαντικές απώλειες στα χρηματιστήρια. Αναστάτωση στις αγορές ομολόγων".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Βροχή τα δημοτικά τέλη. Οι αναπροσαρμογές που αποφασίζουν οι δήμοι προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ΕΕ: Στρατηγική ανάπτυξης με μοχλό τις επιχειρήσεις. Προσέλκυση επενδύσεων και άρση εμποδίων για εταιρείες".

ECOFIN

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "Τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε η ΕΕ να παραμείνει παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη και τα επόμενα χρόνια αναζητούν σήμερα οι υπουργοί οικονομίας στο ECOFIN. Οι "25" υπουργοί θα αναλύσουν έκθεση της Κομισιόν για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με τις προοπτικές της ΕΕ εντός του διεθνούς περιβάλλοντος".

Ευρώ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 μηνών βρέθηκε χθες το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το κοινό νόμισμα ενισχύθηκε ως τα 1,3180 δολάρια, αυξάνοντας τα κέρδη έναντι του αμερικανικού νομίσματος από τις αρχές του χρόνου κατά 12%. Η ΒΝΡ "βλέπει" ισοτιμία ευρώ-δολαρίου στο 1,40 τέλος β' εξαμήνου 2007, ενώ η Credit Suisse κάνει λόγο για ενίσχυση έως τα 1,35 δολ.".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα