Volkswagen: 530 εκατ. δολ. για την κατασκευή εργοστασίου στην Ινδία

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 08:39

ΠΟΣΟΝ 530 εκατ. δολ., θα δαπανήσει η Volkswagen AG, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, για τη δημιουργία εργοστασίου στην Ινδία με στόχο να ανταγωνιστεί την General Motors Corp. και την Bayerische Motoren Werke AG (BMW) στην τέταρτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ασίας.

Αύριο η εταιρεία θα υπογράψει συμφωνία με την δυτική πολιτεία Μαχαράσχτρα, σύμφωνα με πρόσκληση της γερμανικής πρεσβείας στο Ν. Δελχί, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το σκέλος της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Τσεχία, Skoda AG, παράγει τα μοντέλα του Octavia, στην Ινδία.

Η Volkswagen χρειάστηκε μια δεκαετία για να κλείσει μια συμφωνία στην Ινδία, υστερώντας της General Motors, της Suzuki Motor Corp. και της DaimlerChrysler AG, σε μια χώρα όπου επτά σε κάθε 1.000 κατοίκους κατέχουν αυτοκίνητο. Η αγορά αυτοκινήτων της Ινδίας ενδέχεται να τριπλασιαστεί στα 3 εκατ. ετησίως έως το 2015, σύμφωνα με την ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων της Ινδίας (Society of Indian Automobile Manufacturers).

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης θα αρχίσει την παραγωγή μικρών αυτοκινήτων το δεύτερο εξάμηνο του 2009, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Volkswagen στις 17 Νοεμβρίου, μετά την έγκριση του σχετικού σχεδίου από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στα βόρεια της πόλης Πιούν. Στην πολιτεία Μαχαράσχτρα, βρίσκονται ήδη τα εργοστάσια της DaimlerChrysler, της Fiat SpA και της Tata Motors Ltd., ενώ η General Motors κατασκευάζει επίσης εκεί δικό της εργοστάσιο.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Volkswagen, Bernd Pischetsrieder, o οποίος αποχωρεί στις 31 Δεκεμβρίου από τη θέση αυτή, είπε τον Σεπτέμβριο ότι η Volkswagen θα κατασκευάζει 100.000 αυτοκίνητα ετησίως στο εργοστάσιό της στην Ινδία.

Το εργοστάσιο θα είναι το δεύτερο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ινδία. Η Skoda Auto, το σκέλος της εταιρείας στην Τσεχία, λειτουργεί στη χώρα από το 2001 επίσης στην πολιτεία Μαχαράσχτρα, κοντά στην πόλη Αουρανγκαμπάντ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα