Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 10:00

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά, με τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις κινήθηκε αρνητικά χθες. Η πορεία των διεθνών αγορών σήμερα θα προσδώσει τάση και στο ελληνικό χρηματιστήριο. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει επίσης η ανακοίνωση στις ΗΠΑ μεγεθών, όπως των πωλήσεων διαρκών αγαθών και του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης».

Aspis Securities: «Η ισοτιμία δολαρίου ευρώ διέσπασε και το όριο του 1,31, και σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου προκάλεσε χθες έντονες πιέσεις στις διεθνείς αγορές. Στην εγχώρια αγορά, τη μεγαλύτερη υποχώρηση σημείωσαν οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης καθώς εκεί έχει τοποθετηθεί ο κύριος όγκος των κεφαλαίων των ξένων θεσμικών επενδυτών.

Σήμερα στις ΗΠΑ αναμένεται η δημοσίευση σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων όπως οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών του Οκτωβρίου, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Νοεμβρίου και οι πωλήσεις μεταχειρισμένων σπιτιών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αναμένουμε τόσο οι διεθνείς όσο και η εγχώρια αγορά να ανοίξουν και σήμερα με αρνητικό πρόσημο».

Euroxx: «Με απώλειες 0,84% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών της Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και κάτω από τις 4.300 μονάδες με κύριο χαρακτηριστικό τις ρευστοποιήσεις στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 294 εκ €. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 96 κατέγραψαν κέρδη, 164 διολίσθησαν χαμηλότερα και 70 παρέμειναν αμετάβλητες… Οι Ευρωπαϊκές αγορές για τέταρτη συνεχή ημέρα κατέγραψαν σημαντικές απώλειες στον απόηχο της συνεχής ενδυνάμωσης του ευρώ έναντι του δολαρίου στις συναλλαγματικές αγορές, ενώ και οι Αμερικανικές κεφαλαιαγορές έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο. Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του ΧΑ θα κινηθεί σταθεροποιητικά με το βλέμμα στραμμένο στο άνοιγμα των Ευρωπαϊκών χρηματαγορών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα