Akzo Nobel: Τέλος συνεργασίας με τη Pfizer στο σκεύασμα κατά της σχιζοφρένειας

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 11:03

ΤΟ ΤΕΛΟΣ της συνεργασίας της στην παραγωγή του πιο σημαντικού νέου σκευάσματός της κατά της σχιζοφρένειας, με την Pfizer Inc., ανακοίνωσε η Akzo Nobel NV, η ολλανδική εταιρεία χημικών που σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές του φαρμακευτικού της σκέλους.

Τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών ερευνών, ήταν θετικά και οι εργασίες θα συνεχιστούν χωρίς τη Pfizer, ανακοίνωσε σήμερα η Akzo μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Akzo, που σχεδιάζει να πουλήσει έως το 30% του φαρμακευτικού της σκέλους, Organon, σε επενδυτές τους επόμενους μήνες, είπε στις 18 Οκτωβρίου ότι το πειραματικό σκεύασμα για τη σχιζοφρένεια, ενδέχεται να καθυστερήσει. Οικονομικοί αναλυτές έχουν πει ότι το προϊόν ενδέχεται να αποφέρει έως 5 δισ. δολ. ετησίως. Νωρίτερα μέσα στο έτος η εταιρεία καθυστέρησε δύο άλλα σκευάσματα.

Η Pfizer θα επιστρέψει όλα τα δικαιώματα παραγωγής, πνευματικής ιδιοκτησίας και των στοιχείων στην Organon και θα κάνει με σειρά αλλαγές κατά τη διάρκεια του 2007, σύμφωνα με την Akzo Nobel. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Tim van der Zanden, είπε ότι η ολλανδική εταιρεία δεν χρειάζεται να επιστρέψει καταβολές της Pfizer.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα