EMI: Στα ύψη οι μετοχές μετά από δημοσίευμα στους F.T. για εξαγορά της

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 11:48

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, σημείωσαν οι μετοχές της EMI Group Plc, της τρίτης σε μέγεθος δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Financial Times, ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εταιρείες επενδύσεων για μια πιθανή προσφορά εξαγοράς ύψους 2,5 δισ. λιρών Αγγλίας (4,8 δισ. δολ.).

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο έως 20,75 πένες, ποσοστό 7,9% φθάνοντας στις 283 πένες η μία, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 28 Ιουλίου. Οι μετοχές της EMI που εδρεύει στο Λονδίνο, διαπραγματεύθηκαν στις 280 πένες η μία στις 8:50 π.μ., στο Λονδίνο.

Οι εταιρείες επενδύσεων που ενδιαφέρονται, πιθανόν περιλαμβάνουν την Κohlberg Kravis Roberts & Co. και την Goldman Sachs Group Inc., σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα των FT, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και μπορεί να μην ανθοφορήσουν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το ενδιαφέρον των εταιρειών επενδύσεων άρχισε να εκδηλώνεται μετά την απόφαση της ΕΜΙ και της Warner Music Group Corp. να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες να εξαγοραστούν μεταξύ τους τον Ιούλιο, καθώς υπήρχαν εμπόδια από τους κανονισμούς της Ε.Ε. τον Ιούνιο η ΕΜΙ και η Warner προσέφερε η κάθε μία το ποσόν των 4,6 δισ. δολ., για να εξαγοράσει την άλλη. Ο πρόεδρος της ΕΜΙ, Eric Nicoli, προσπαθεί να αγοράσει την Warner από το 2000, με στόχο να μειώσει το κόστος.

Η πειρατεία και ο ανταγωνισμός οδήγησε το πρώτο εξάμηνο σε μείωση 10% των φυσικών πωλήσεων μουσικής, σύμφωνα με την International Federation of the Phonographic Industry, τον μήνα που πέρασε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μείωση των πωλήσεων μουσικής κατά 4% στα 8,4 δισ. δολ. σε αξία εμπορίου ή 13,7 δισ. δολ. σε λιανική αξία, σύμφωνα με την IFPI.

Η ΕΜΙ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου εμφάνισε ζημίες, μετά την υποχώρηση των πωλήσεων εξ αιτίας των άλμπουμ των καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένου του Robbie Williams, που προγραμματίστηκε να κυκλοφορήσουν το δεύτερο εξάμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα