ΕΥ: Διευρύνεται η υιοθέτηση υπηρεσιών Fintech

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 12:31
UPD:12:33
SHUTTERSTOCK

Αύξηση εμφάνισαν τους τελευταίους 18 μήνες τα επίπεδα υιοθέτησης των υπηρεσιών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (Fintech), όπως προκύπτει από ειδική μελέτη της Ernst & Young (EY).

Οι υπηρεσίες Fintech, σύμφωνα με την έρευνα, χρησιμοποιούνται από το 33% των ψηφιακά ενεργών καταναλωτών, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται περαιτέρω άνοδος.

Η μελέτη της ΕΥ, η οποία αφορούσε 22.000 καταναλωτές από 20 διαφορετικές χώρες, κατέδειξε επιπλέον, ότι οι αναδυόμενες αγορές προηγούνται ως προς τον βαθμό υιοθέτησης FinTech, με την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία και το Μεξικό να αγγίζουν το 46%.

Σημαντική ανάπτυξη σημειώθηκε, επίσης, και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το ποσοστό διείσδυσης ανήλθε στο 42%.

Οι εταιρείες FinTech στις παραπάνω χώρες υπήρξαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην προσέγγιση κοινού εξοικειωμένου με την τεχνολογία, το οποίο ωστόσο, δεν εξυπηρετείται επαρκώς από τους παρόχους παραδοσιακών τραπεζικών υπηρεσιών.

«Είναι, πλέον, φανερό πως και οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να επιταχύνουν άμεσα την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές, αλλά και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών» σχολίασε ο Γιώργος Παπαδημητρίου, εταίρος της ΕΥ Ελλάδος και επικεφαλής του τμήματος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα