Κίνδυνος απώλειας κοινοτικών πόρων από τις μετακινήσεις συμβασιούχων ΚΕΠ

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 21:09

Μετακινήσεις συμβασιούχων έργου των Κ.Ε.Π. από τα λειτουργούντα παραρτήματα προς τα κεντρικά των οικείων ΟΤΑ, διαπίστωσε το ΥΠΕΣΔΔΑ από τον έλεγχο που ασκεί σε όλα τα ΚΕΠ της χώρας.

Επειδή το γεγονός αυτό ενέχει σοβαρό κίνδυνο απώλειας πόρων από το Γ' Κ.Π.Σ., ο Υφυπουργός Απόστολος Ανδρεουλάκος απέστειλε εγκύκλιο προς όλους τους Νομάρχες, Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων, με την οποία τους καλεί να μεριμνήσουν, ώστε σε κάθε ΚΕΠ της περιοχής τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνο οι συμβασιούχοι μίσθωσης έργου, για τους οποίους έχει δοθεί η συγκεκριμένη κατανομή θέσεων.

Η χρηματοδότηση της παραγωγικής λειτουργίας των ΚΕΠ, κατά το πιλοτικό διάστημα των 24 μηνών από την έναρξη λειτουργίας του κάθε ΚΕΠ, πραγματοποιείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Ο κ. Ανδρεουλάκος επισημαίνει ότι οι ως άνω 24 μήνες πιλοτικής λειτουργίας αφορούν στη δομή του κάθε Κ.Ε.Π. και όχι στη χρονική διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης έργου του κάθε συμβασιούχου. Για παράδειγμα, εάν ένας συμβασιούχος παραιτηθεί πριν τη λήξη της πιλοτικής λειτουργίας του ΚΕΠ, η αμοιβή του νέου συμβασιούχου που θα τον αντικαταστήσει, θα συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ μόνο για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της πιλοτικής λειτουργίας του ΚΕΠ.

Ο υφυπουργός καταλήγει «στην περίπτωση μετακίνησης συμβασιούχου έργου και συνακόλουθης απώλειας της συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε. ή επιστροφής των ήδη πραγματοποιηθεισών πληρωμών, το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. θα ευρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει στον καταλογισμό της σχετικής δαπάνης στους Ο.Τ.Α., οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει τέτοιες μετακινήσεις προσωπικού».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα