Nestle: 107 εκατ. δολ. για την εξαγορά της Green's στην Αυστραλία

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2006 11:36

ΣΥΜΦΩΝΙΑ εξαγοράς της Green's Foods Ltd., αντί του ποσού των 137 εκατ. δολ. Αυστραλίας (107 εκατ. δολ. ΗΠΑ), με στόχο την απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά τροφίμων οικόσιτων ζώων της Αυστραλίας, έκλεισε η Nestle SA, η μεγαλύτερη εταιρεία παρασκευής τροφίμων στον κόσμο.

Η Nestle, που εμπορεύεται τις τροφές για γάτες Friskies και για σκύλους Lucky Dog στην Αυστραλία, θα καταβάλλει 90 σεντς του δολαρίου της Αυστραλίας ανά μετοχή ή 11% περισσότερα, από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών της εταιρείας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Green's.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Green's θα πουλήσει το σκλέλος τροφίμων της που παράγει κέϊκ, δημητριακά και τα προϊόντα Lolly Gobble Bliss Bombs και μερίδιο του σήματος τροφής σκύλων Bestcare στις εταιρείες επενδύσεων Guinness Peat Group Plc. και CVC Capital Partners Ltd. προς 42 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

Η Guinness Peat και η CVC κατέχουν το 38% και το 14% της Green's, αντιστοίχως.

Η Nestle, με έδρα το Βιβέ της Ελβετίας, θα καταβάλλει 95 εκατ. δολ. Αυστραλίας για να διατηρήσει τη δραστηριότητα των τροφών οικόσιτων ζώων της Green's που πουλά τις τροφές Supercoat, για γάτες και σκύλους.

Οι μετοχές της Green's σημείωσαν άνοδο 6,5 σεντς, ποσοστό 8%, φθάνοντας στα 87,5 σεντς του δολαρίου της Αυστραλίας, στις 4:10 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης της αγοράς στο Σύδνεϋ.

Η Caliburn Partnership είναι σύμβουλος της Green's και σύμβουλος της Nestle ήταν η Longreach Ltd. της Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα