Compass: 46% υψηλότερα κέρδη μετά την πώληση σκέλους της

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2006 11:57

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 46%, σημείωσαν στο σύνολο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της Compass Group Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας τροφοδοσιών στον κόσμο, μετά την πώληση του σκέλους των ταξιδίων της σε συνδυασμό με την αντικατάσταση στελεχών της, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 285 εκατ. λίρες στερλίνες (557 εκατ. δολ.) ή 13,3 πένες ανά μετοχή τη χρήση έως τον Σεπτέμβριο, από 195 εκατ. λίρες ή 9 πένες ανά μετοχή, την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Κατά μέσον όρο, πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Compass Group θα ανήρχοντο σε 257 εκατ. λίρες. Οι πωλήσεις, σημείωσαν αύξηση 7,4%, φθάνοντας τα 10,8 δισ. λίρες.

Η Compass, στο πελατολόγιο της οποίας συγκαταλέγεται η AT&T Inc. και ο Βρετανικός Βασιλικός Στρατός, πούλησε το σκέλος ταξιδίων, για να μπορέσει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην αναζωογόνηση του κυρίου σκέλους της μετά από τέσσερις μειώσεις προβλέψεων κερδών σε 17 μήνες. Η ανάπτυξη ενδέχεται να συρρικνωθεί, εξαιρουμένων των εξαγορών, καθώς οι διοικούντες επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους της εταιρείας τροφοδοσιών.

«Αντικείμενό μας μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα είναι η πειθαρχημένη και κερδοφόρα ανάπτυξη, με επίκεντρο περισσότερο στην οργανική ανάπτυξη, παρά στις εξαγορές», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Μάϊκλ Μπέϊλι τον Ιούνιο, στην ανακοίνωσή του. Οι πωλήσεις μέχρι στιγμής βρίσκονται εντός των μέχρι στιγμής προβλέψεων την τρέχουσα οικονομική χρήση, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Compass θα επιδιώξει να ελέγξει το κόστος των τροφίμων και των τμημάτων της και θα μειώσει τον αριθμό των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται μεταξύ των 60 και 65 τα επόμενο έτος, από 90 που είναι σήμερα, όπως αναφέρεται στο Web site της. Η εταιρεία επίσης είπε σήμερα ότι σχεδιάζει να πουλήσει την αυτόματη μηχανή πώλησης Selecta και σκοπεύει να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες στήριξης, όπως καθαρισμούς στους πελάτες που προμηθεύει.

Η Compass ολοκλήρωσε την πώληση του σκέλους ταξιδίων, που εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες στις εθνικές οδούς, τα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς με καταστήματα τροφίμων, σε αγοραστές, συμπεριλαμβανομένης της Macquarie Bank Ltd. τον Ιούνιο, αντί του ποσού του 1,82 δισ. λιρών, περισσότερα από αυτά που ζητούσε.

Οι μετοχές της εταιρεία υποχώρησαν 1 πένα, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 271 πένες η μία χθες στο Λονδίνο. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 23%, ανάλογη των μετοχών της Sodexho Alliance SA, της κύριας ανταγωνίστριάς της. Η βρετανική εταιρεία τροφοδοσιών, έχει χρηματιστηριακή αξία 5,7 δισ. λίρες στερλίνες.

Η Sodexho, τον μήνα που πέρασε ανακοίνωσε αύξηση 9% των ετήσιων πωλήσεών της, αποτέλεσμα των νέων συμβολαίων που υπέγραψε με νοσοκομεία και γηροκομεία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα