Γ. Αλογοσκούφης: Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2006 14:08

Η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα δεν ολοκληρώνεται με τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος κάτω του 3%.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin.

«Δεδομένου ότι έχουμε πολύ υψηλό δημόσιο χρέος πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες - με ηπιότερους ρυθμούς - για να βρεθούμε σε ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς προϋπολογισμούς μέχρι το 2012», πρόσθεσε ο υπουργός.

Επίσης, ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και δήλωσε ότι πρέπει να συνεχιστούν. «Τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων είναι θετικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με τις μεταρρυθμίσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ ξεκίνησε από τη διοίκηση του Οργανισμού και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το θέμα δεν προβλέπεται να απασχολήσει την αρμόδια Διϋπουργική Επιτροπή.

Πρόσθεσε επίσης ότι η διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και ότι το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ασχολείται με τα οικονομικά θέματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα