Δασκαλόπουλος: Ανησυχητικό το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2006 14:27

Στην Ελλάδα υπάρχει σήμερα ένα ανησυχητικό έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που αποτυπώνεται στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και στο δημόσιο χρέος, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος, επισημαίνοντας ότι σε λίγο παλαιότερες εποχές θα υποχρεωνόμασταν να υποτιμήσουμε τη δραχμή.

Σήμερα, αντιθέτως, όπως είπε, «υποτιμάται συνεχώς η ποιότητα της ζωής μας και πίσω από την επίπλαστη ευφορία του παρόντος, διαγράφεται ένα μέλλον σκληρό για όλους αν δεν αλλάξουμε ρότα».

«Η άτολμη διαχείριση της εξουσίας, όπως και η ανέξοδη πολιτική ρητορεία, δεν ανταποκρίνονται στις πιεστικές ανάγκες των καιρών. Οι ουσιαστικές αλλαγές αναβάλλονται μονίμως για "μετά". Ετσι όμως, με βήμα σημειωτόν υποθηκεύουμε το κοινό μας μέλλον», τόνισε ο κ.Δασκαλόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, ο ΣΕΒ αντιπροτείνει τον εκσυγχρονισμό του Συντάγματος με νέες αξίες που αναδεικνύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και το κράτος δικαίου, παράλληλα με μια σειρά μέτρων άμεσης δράσης για μια ανταγωνιστική ελληνική οικονομία και κοινωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα