Πρωτοβουλία ΣΕΒ - ΕΥ για τη στήριξη των ΜμΕ

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017 11:15
UPD:11:21
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των αναγκών των οργανωμένων και δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) ανέλαβε ο ΣΕΒ, με την τεχνική υποστήριξη της Ernst & Young (EY).

Στόχο της νέας πρωτοβουλίας αποτελεί η παραγωγή συγκροτημένων και εξειδικευμένων προτάσεων πολιτικών για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Ο ΣΕΒ, μέσω της συνεργασίας του με την ΕΥ, θα επιχειρήσει να εντοπίσει τα σημαντικότερα προβλήματα των ΜμΕ και να αναδείξει τις βέλτιστες λύσεις για την ενίσχυση των αναπτυξιακών τους προοπτικών.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, σχολιάζοντας το εγχείρημα, διαμήνυσε ότι «η κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ και η ανάδειξη των επιχειρηματικών χαρακτηριστικών που συμβάλλουν στην επιτυχία ακόμα και μέσα σε κρίση, είναι κρίσιμη προϋπόθεση για την εκπόνηση ενός αποτελεσματικού αναπτυξιακού σχεδίου, που θα καταστήσει τις ΜμΕ περισσότερο ανταγωνιστικές και περισσότερο έτοιμες να συμμετάσχουν σε ευρύτερα παραγωγικά δίκτυα και αλυσίδες αξίας».

Από την πλευρά του, ο Τάσος Ιωσηφίδης, επικεφαλής του τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων της ΕΥ Ελλάδος, επεσήμανε ότι «η συνεργασία αυτή θα μας επιτρέψει να διερευνήσουμε και να κατανοήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ».

«Τελικός κοινός μας στόχος είναι να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση τόσο των ενδογενών αδυναμιών των ΜμΕ, όσο και των προκλήσεων που αφορούν στο ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξή τους» κατέληξε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα