ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ελκυστικό το «πράσινο» ομόλογο

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την έκδοση των 60 εκατ. ευρώ
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 11:02
UPD:11:15

Από την έντυπη έκδοση

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το κοινό ομολογιακό δάνειο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή καταγράφηκε σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα της δημόσιας προσφοράς. Για το ομολογιακό δάνειο, ύψους έως 60 εκατ. ευρώ, η δημόσια προσφορά θα διαρκέσει τρεις ημέρες, κάτι που σημαίνει πως θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου.  

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο «πράσινο» ομόλογο που εκδίδεται στην εγχώρια αγορά, καθώς τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα αξιοποιηθούν από την εταιρεία για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και διαχείρισης απορριμμάτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ. Μάλιστα, όσον αφορά τις ΑΠΕ, στόχος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι να «σπάσει» το φράγμα των 1.000 MW εγκατεστημένης ισχύος ήδη από τις αρχές του 2018. Γι’ αυτό τον σκοπό, η εταιρεία προορίζει ένα σημαντικό μέρος από τα 500 εκατ. ευρώ των καινούριων επενδύσεων που θα πραγματοποιήσει την τριετία 2017 - 2019. 

Έτσι, στα σχέδιά της είναι να δημιουργήσει αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 44 MW στις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και ένα αιολικό πάρκο στις ΗΠΑ συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 159,6 MW. 

Όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, σύντομα αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας στην Ήπειρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ με την τοπική περιφέρεια. 

Με ανάλογο τρόπο αναμένεται να δρομολογηθεί και η αντίστοιχη μονάδα που θα κατασκευάσει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην Πελοπόννησο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΤΕΝΕΡΓ



Σχολιασμένα