Στο Χρηματιστήριο Βουκουρεστίου η Alumil Rom Industry

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2006 10:04
UPD:10:06

Η Εθνική Επιτροπή Τίτλων Αξίας της Ρουμανίας (National Securities Commission) ενέκρινε την Τρίτη το ενημερωτικό δελτίο της αρχικής δημόσιας προσφοράς που πρόκειται να πραγματοποιήσει η εταιρεία Alumil Rom Industry (παραγωγή προφίλ αλουμινίου) προκειμένου να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών του Βουκουρεστίου (ΧΑΒ).

Η εταιρεία θα προσφέρει στους επενδυτές 6,25 εκατ. νέες μετοχές, ή το 20% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, έναντι 4,6 RON ανά μετοχή, προσδοκώντας να αντλήσει κεφάλαια συνολικού ύψους 8,2 εκατ. ευρώ. Η προσφορά θα διεξαχθεί μεταξύ 8 και 18 Δεκεμβρίου με κύριο ανάδοχο την Alpha Finance.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείο οικονομικών της Ρουμανίας, όπως αυτά αναφέρονται σε σημερινό δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας του Βουκουρεστίου, η ρουμανική θυγατρική του ομίλου Alumil κατέγραψε το 2005 κύκλο εργασιών ύψους 79,3 εκατ. λέι (22 εκατ. ευρώ), καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 8% σε ετήσια βάση ενώ τα κέρδη της ανήλθαν σε 9,5 εκατ. λέι (2,6 εκατ. ευρώ), αυξημένα κατά 50% σε σχέση με το 2004.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΜΥ



Σχολιασμένα