Μαΐλλης: Κάμψη κερδών - πωλήσεων

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2006 11:32

Στα 285 εκ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου Μ. Ι. Μαΐλλη έναντι πωλήσεων 276 εκ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2005.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και εξόδων δναδιοργάνωσης (ΕΒΙΤDA) υποχώρησαν στα 36,9 εκ. ευρώ έναντι 45,1 εκ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2005.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7,1 εκ. ευρώ έναντι 13,3 εκ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2005.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος υλοποιεί πρόγραμμα αναδιοργάνωσης προκειμένου να ανταποκριθεί στις ταχύτατες αλλαγές που συντελούνται στη διεθνή αγορά με προσωρινές επιπτώσεις στην κερδοφορία, ιδιαίτερα στο 2ο εξάμηνο.

Επιπροσθέτως, η επιβράδυνση στην αμερικανική οικονομία, καθυστερεί την επίτευξη των στόχων του Ομίλου στην περιοχή της Βορείου Αμερικής, ενώ συνεχίζουν οι πιέσεις στα περιθώρια κέρδους της μεταλλικής ταινίας.

Παρά ταύτα, όπως υπογραμμίζεται, ο Όμιλος αναπτύσσεται οργανικά στο εννιάμηνο του 2006 με 3% και ιδιαίτερα στον τομέα των πλαστικών ταινιών (που επενδύει σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ινδία), η αύξηση φθάνει το 30%.

Το 2006 είναι ένα μεταβατικό έτος, το οποίο επιβαρύνεται με επιπλέον κόστος. Όμως, υλοποιούνται οι απαραίτητες αναδιαρθρώσεις και αλλαγές ώστε ο Όμιλος να ανταποκριθεί στα νέα διεθνή δεδομένα και να πετύχει τους οικονομικούς στόχους του επιχειρησιακού του πλάνου, καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα