Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2006 08:23

* ΕΞΠΡΕΣ: «Ανοιχτοί λογαριασμοί για 10 έτη με εφορίες. Σήμερα στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο με αλλαγές σε ΚΒΣ και ΦΠΑ ακινήτων».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αναδρομικοί έλεγχοι 10ετίας. Φόρος 10% σε όλα τα τραπεζικά ομόλογα. «Βουτιά» στο φορολογικό παρελθόν για επιχειρήσεις και επαγγελματίες».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Η εφορία θα κρατά ομήρους τις επιχειρήσεις για 10 χρόνια. Μετά το μπαράζ των φοροελαφρύνσεων έρχονται οι αυστηροί έλεγχοι».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «¶λμα κερδοφορίας 51,4% για τις εισηγμένες στο Χ.Α. Πολύ υψηλοί ρυθμοί αύξησης των αποτελεσμάτων στο εννεάμηνο».

Φορολογικό νομοσχέδιο

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής του δικαιώματος της εφορίας να εντοπίζει αδήλωτα εισοδήματα στα 10 έτη και διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε όσες επιχειρήσεις υπαχθούν το 2007 στην αυτοπεραίωση θεσπίζει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή. Με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, εισάγονται αλλαγές στη φορολόγηση αμοιβαίων κεφαλαίων και επενδυτικών εταιριών χαρτοφυλακίου και ακίνητης περιουσίας, με επιβολή συντελεστή 10% επί του επιτοκίου αναφοράς της ΕΚΤ, κλιμακούμενο ανά κατηγορία».

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ προσθέτει ότι «με παράταση του χρόνου παραγραφής του ελεγκτικού δικαιώματος του Δημοσίου συνοδεύει η κυβέρνηση τα φορολογικά μπόνους που προσέφερε στις επιχειρήσεις, προκειμένου να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή. Με το φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, παρατείνεται από πέντε σε δέκα χρόνια το δικαίωμα ελέγχου του Δημοσίου για όσους αποκρύπτουν εισοδήματα, ενώ θα επανελέγχονται ακόμη και υποθέσεις που έχουν «αυτοπεραιωθεί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα