Προς δεύτερη εβδομαδιαία άνοδο ο χρυσός στο Λονδίνο

Καθώς το δολάριο συνεχίζει την πτωτική του πορεία
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2006 13:56

ΔΕΥΤΕΡΗ εβδομαδιαία άνοδο οδεύει να σημειώσει στο Λονδίνο ο χρυσός, καθώς το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ, ωθώντας τους επενδυτές στην αγορά του μετάλλου ως εναλλακτική λύση αντί των μετοχών και των ομολόγων των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό νόμισμα όδευσε σε δεύτερη εβδομάδα απωλειών έναντι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στις ΗΠΑ έναντι των αντίστοιχων της Ευρώπης, θα μειωθούν. Ο χρυσός και το δολάριο συχνά διαπραγματεύονται στην αντίθετη κατεύθυνση. Οι ράβδοι χρυσού έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 25% και το δολάριο έχει υποχωρήσει 12% έναντι του ευρώ.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση στο Λονδίνο, υποχώρησε 1,30 δολ., ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 646,70 δολ. η ουγγιά, στις 9:16 π.μ., τοπική ώρα. Το πολύτιμο μέταλλο έχει σημειώσει άνοδο 1,3% αυτήν την εβδομάδα, μετά την αναρρίχησή του 2,7% την εβδομάδα που πέρασε.

Το δολάριο υποχώρησε 1,4% αυτήν την εβδομάδα και στα χαμηλότερα επίπεδα 20 μηνών, στο 1,3277 δολ. ανά ευρώ στις 7:53 π.μ. στο Λονδίνο, έναντι 1,3243 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη και στο 1,3094 δολ. στις 24 Νοεμβρίου.

Χθες το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε μετά τις εκθέσεις οι οποίες έδειξαν στις ΗΠΑ ότι οι αιτήσεις για εργασία αυξήθηκαν και πως η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή του Σικάγο μειώθηκε για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2003.

Την επόμενη εβδομάδα στοιχεία στις ΗΠΑ ενδέχεται να δείξουν τη μεγαλύτερη μείωση των βιομηχανικών παραγγελιών από τον Σεπτέμβριο του 2001, μείωση της ανάπτυξης των υπηρεσιών και αύξηση της ανεργίας, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News.

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), είπε ότι ολοκλήρωσε την πώληση 23 μετρικών τόνων χρυσού στις 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο συμφωνίας που θέτει όρια στις πωλήσεις χρυσού από τις Κεντρικές Τράπεζες.

Μεταξύ των λοιπών πολύτιμων μετάλλων που διαπραγματεύονται στο LME για άμεση παράδοση, το ασήμι υποχώρησε μία πένα, φθάνοντας στα 13,95 δολ., το παλλάδιο σημείωσε απώλειες 5,75 δολ., ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 325,50 δολ. και η πλατίνα υποχώρησε 13,25 δολ., ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 1.175 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα