Οι νέοι βασικοί μέτοχοι του Ομίλου Μουζάκη

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2006 14:58

Στις τέσσερις κόρες του, στη γυναίκα του και σε συνεργάτες και στελέχη του ομίλου περνούν οι μετοχές των τεσσάρων κύριων εταιρειών του ομίλου Μουζάκη σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην διαθήκη του η οποία πάντως μένει να καθαρογραφεί και να δημοσιευθεί επίσημα.

Σε γενικές πάντως γραμμές και μέχρις ότου είναι όλα έτοιμα να ανακοινωθούν, η γυναίκα του Ελευθερία και οι τέσσερις κόρες του κληρονομούν το 85% της εισηγμένης Ελ. Δ. Μουζάκης ΑΕ (επί του 83,3% που ο ίδιος προσωπικά κατείχε) ήτοι 17% σε κάθε μία από την σύζυγο και τις 4 θυγατέρες του (Ελευθερία Μουζάκη, Παρασκευή, Μαρία - Διονυσία, Στυλιανή και Αικατερίνη), και το υπόλοιπο 15% περνά σε συνεργάτες και στελέχη του ομίλου (Στέφανος Κουρής 3,5%, Νικ. Σαράφης 3,5%, Διον. Σαράφης 3%, Στυλιανός Χατζημιχελάκης 2%, Χρήστος Τζανετέας 1% και Ελένη Μπουρίτσα 2%).

Στην Κλωσταί Πεταλούδας ΑΕ οι ίδιοι ως άνω άμεσοι κληρονόμοι αποκτούν το 85% του 100% που κατείχε και στελέχη και συνεργάτες το 15% ενώ στην κατασκευαστική εταιρεία, στην οποία κατείχε επίσης το 100%, τα ποσοστά είναι 95% στους ίδιους άμεσους κληρονόμους και για το 5%, το 3% περνά στην αδελφή του Ελένη Μπουρίτσα και 2% στον Αλέξανδρο Πανεθυμιτάκη.

Τον όμιλο θα διοικεί 5μελές συμβούλιο έμπιστων για πολλά χρόνια συνεργατών του (είναι οι κ.κ. Στέφανος Κουρής, ο Χρήστος Τζανετέας, ο Διονύσιος Σαράφης, η αδελφή του Ελένη Μπουρίτσα και ο νομικός σύμβουλος κ. Ανδρέας

Χριστοφιλόπουλος) οι οποίοι ορίζεται από την διαθήκη με ποιο τρόπο να αποφασίζουν αλλά και θα συγκροτούνται σε διοικητικό συμβούλιο, πως θα αντικαθίστανται και λοιπές λεπτομέρειες.

Ο εκλιπών δεν επιτρέπει σε κανέναν από τους φυσικούς του κληρονόμους να προβεί σε πώληση των μετοχών του για τα επόμενα 15 χρόνια ήτοι μέχρι το 2021, προβλέποντας πάντως και την περίπτωση κατά την οποία θα υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους εργαζόμενους για τους οποίους μεριμνά να διανεμηθούν ποσά από την προσωπική του περιουσία, θεσμοθετεί αυτό που έκανε προσωπικά όσο ζούσε δηλαδή την διαδικασία επιβράβευσης από τα διαθέσιμα των επιχειρήσεων των αριστούχων μαθητών, παιδιών εργαζομένων στον όμιλο.

Συγκεκριμένα, διαθέτει από ίδια διαθέσιμα 880.411 ευρώ τα οποία θα διανεμηθούν στους εργαζόμενους κατά τον χρόνο του θανάτου του κατά 60% στους υπαλλήλους και κατά 40% στους εργάτες. Για τις υποτροφίες διαθέτει το 10% των μετρητών μετά την αφαίρεση των 0,880 εκ. ευρώ. Στον ίδιο λογαριασμό θα μπουν τα χρήματα από την πώληση οικοπέδου 10 στρεμμάτων στο Λουτράκι και θα διατεθούν για τις υποτροφίες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΟΥΖΚ



Σχολιασμένα