Insurance Australia: Προς εξαγορά της βρετανικής Equity Insurance

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 09:03

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Equity Insurance Group προς 570 εκατ. λίρες στερλίνες (1,1 δισ. δολ.) την τρίτη εξαγορά σε δύο μήνες, έκλεισε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων και κατοικιών της Αυστραλίας, Insurance Australia Group Ltd., με στόχο την εξισορρόπηση της μείωσης των πωλήσεών της στο εσωτερικό.

Η Equity Insurance, που ανήκει σε στελέχη με επικεφαλής τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της, Neil Utley και τις εταιρείες επενδύσεων Englefield και Duke Street Capital, είναι η πέμπτη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων της Βρετανίας. Η Insurance Australia, σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές αξίας 600 εκατ. δολ. Αυστραλίας (474 εκατ. δολ. ΗΠΑ) σε οργανισμούς για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Η αύξηση των ασφαλίστρων στην αγορά ασφάλισης αυτοκινήτων της Βρετανίας θα έχει υπερδιπλάσιο ρυθμό από τον αντίστοιχο της Αυστραλίας, μέσα στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Bear Stearns Cos. Η Insurance Australia είπε ότι η εξαγορά θα επαναφέρει την ανάπτυξη των ασφαλίστρων, καθώς στην Αυστραλία η αγορά την οδήγησε σε μείωση 3,6% των κερδών της το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα