Microsoft: Αύξηση των πωλήσεων λογισμικού κινητών στην Κίνα

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 10:37

ΑΥΞΗΣΗ θα σημειώσουν οι πωλήσεις λογισμικού κινητών τηλεφώνων στην Κίνα, όταν η κυβέρνηση της χώρας εκδώσει άδειες για την κατασκευή δικτύων τρίτης γενιάς, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, Microsoft Corp.

Η κυβέρνηση ενδέχεται να δώσει άδειες για την παροχή υπηρεσιών 3G, οι οποίες επιτρέπουν τις βιντεοδιασκέψεις και το ταχύτερο κατέβασμα μουσικής, το νωρίτερο έως τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της China Netcom Group Corp. (Hong Kong) Ltd., Zuo Xunsheng. Η Κίνα ίσως θα πρέπει να δαπανήσει 205 δισ. γιουάν (26 δισ. δολ.) για να φτιάξει δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, σύμφωνα με την κρατική China Mobile Communications Association.

Η Microsoft, με της οποίας τα Windows λειτουργεί περίπου το 95% των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως, μάχεται με την Symbian Ltd. για μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά «έξυπνων τηλεφώνων», για την οποία ο αναλυτής Ben Bollin της FTN Midwest προβλέπει ότι ενδέχεται να αυξηθεί εννέα φορές, στα 52 εκατ. χρήστες έως το 2010. Οι εταιρείες θέλουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στην Κίνα επειδή είναι η μεγαλύτερη αγορά κινητών τηλεφώνων στον κόσμο και η εκεί ανάπτυξη εξισορροπεί τη συρρίκνωση της ζήτησης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η Κίνα προσθέτει περίπου 5 εκατ. κατόχους κινητών τον μήνα και μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου είχε 449 εκατ. χρήστες, περισσότερους από τον συνδυασμένο πληθυσμό των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Η Symbian, με έδρα το Λονδίνο, που κατά ένα μέρος ανήκει στην Nokia Oyj, παρουσίασε τον Ιούλιο μία νέα έκδοση του λογισμικού που μειώνει τον χρόνο προσαρμογής των κινητών για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Τα Windows Mobile δίνουν τη δυνατότητα στα κινητά να συνδεθούν με το Internet να τρέξουν προγράμματα, να διαβάσουν ηλεκτρονικά μηνύματα και να αναπαράγουν μουσική.

Το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, πουλήθηκαν περισσότερες από 10 εκατ. συσκευές που χρησιμοποιούν τα Windows Mobile. Τα έσοδα της Microsoft από αυτό το σκέλος αυξήθηκαν 41% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 113 εκατ. δολάρια.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια του φόρουμ ITU Telecom World στο Χονγκ Κονγκ, η Microsoft ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Samsung Electronics Co., την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο για τη προσφορά ενός νέου κινητού που έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει μουσική και να δέχεται μηνύματα. Το μοντέλο, που προορίζεται για τις ασιατικές αγορές, είναι η έκδοση της συσκευής BlackJack που πωλείται στις ΗΠΑ μέσω της Cingular Wireless LLC.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα