1,3 δισ. ευρώ θέλει η Play με τη δημόσια εγγραφή

Όμιλος Olympia: Είσοδος της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Βαρσοβίας στα τέλη Ιουλίου
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 10:22
UPD:10:23
facebook/ Play

Από την έντυπη έκδοση

Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]

Στην τελική ευθεία για την είσοδό της στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας στην Πολωνία, στα τέλη Ιουλίου, βρίσκεται η πολωνική Play, μέλος του ομίλου Olympia, ιδρύσεως και συμφερόντων Πάνου Γερμανού. Η εταιρεία ξεκίνησε χθες road show το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13 Ιουλίου. Στόχος είναι η παρουσίασή της σε ξένους και εγχώριους επενδυτές οι οποίοι ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν μέσω της Play στην τηλεπικοινωνιακή αγορά της Πολωνίας.

Τα κεφάλαια που επιδιώκει να αντλήσει η εταιρεία, με βάση τα οικονομικά στοιχεία της δημόσιας εγγραφής, μπορούν να ανέλθουν στο 1,3 δισ. ευρώ ή 5,3 δισ. πολωνικά ζλότι. Υπολογίζεται ότι θα διατεθεί το 48% του μετοχικού της κεφαλαίου ή αλλιώς 121,6 εκατομμύρια μετοχές με τη μέγιστη τιμή μετοχής να φτάνει τα 44 πολωνικά ζλότι (ελάχιστη τιμή μετοχής τα 34 πολωνικά ζλότι). Να σημειωθεί πως το 50,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Play κατέχει ο όμιλος Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού και το υπόλοιπο κατέχει το fund Novator.

Σύμφωνα με αναλυτές, η δημόσια προσφορά της Play αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη μετά το 2011 επί ευρωπαϊκής αγοράς στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και όπως τονίζεται οι επιδόσεις της εταιρείας αποτελούν ισχυρό επενδυτικό κίνητρο. Επίσης είναι από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στο πολωνικό Χρηματιστήριο.  

Σύμφωνα με τον Jorgen Bang-Jensen, CEO της Play, η εταιρεία διαθέτει διευρυμένο δίκτυο 850 καταστημάτων σε περισσότερες από 420 πόλεις στη χώρα και συνεπή αύξηση μεριδίων χρόνο με τον χρόνο από τη φάση εισόδου της στην αγορά.

Η εταιρεία διαθέτει διευρυμένοδίκτυο 850καταστημάτωνσε περισσότερεςαπό 420 πόλειςστην Πολωνίακαι συνεπήαύξηση μεριδίων χρόνο μετον χρόνο.

Παράλληλα η πολωνική αγορά είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, επιδεικνύοντας σταθερή και συνεχή βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών της επιτυγχάνοντας σταδιακή αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημα, την καταναλωτική δύναμη και τη μείωση της ανεργίας.   

Ειδικότερα για το road show και τη δημόσια εγγραφή στο πολωνικό Χρηματιστήριο ο κ. Βang-Jensen δήλωσε χαρακτηριστικά πως ανυπομονεί να συναντήσει δυνητικούς επενδυτές τις επόμενες δύο εβδομάδες για να παρουσιάσει ένα από τα πιο δυνατά success story στον τομέα των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών. «Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Play αναπτύχθηκε από έναν νεοεισερχόμενο παίκτη στην αγορά σε μια εταιρεία που κατάφερε αποσπάσει μερίδιο αγοράς πάνω από 27%, επιτυγχάνοντας παράλληλα ισχυρά περιθώρια EBITDA και υψηλή ρευστότητα. Πιστεύουμε ότι η δημόσια εγγραφή της Play προσφέρει στους επενδυτές την ευκαιρία να επωφεληθούν από τη συνεχή ανάπτυξη, τις ταμειακές τους ροές και τις αποδόσεις μας».

Σύμφωνα με την κα Ανθή Τροκούδη, διευθύντρια Επικοινωνίας, του ομίλου Olympia, «η πολωνική αγορά τηλεπικοινωνιών αποτελεί μια από τις πιο ελκυστικές στην Ευρώπη υποστηριζόμενη και από τα πολύ καλά γενικά μακροοικονομικά μεγέθη/δείκτες της χώρας.

Η Play αποτελεί πλέον τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην τοπική αγορά και παράλληλα αυτόν με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη συνδρομητικής βάσης τα τελευταία χρόνια, έχοντας πλέον πετύχει να εξυπηρετεί 14,3 εκατ. συνδρομητές, με βάση τα στοιχεία Μαρτίου 2017. Έπειτα από 10 συναπτά έτη επενδύσεων και υποστήριξης της εταιρείας, οι μέτοχοι εκτιμούν ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας στην Πολωνία, γεγονός που δυνητικά θα συμβάλει στη χρηματοδότηση του επόμενου σταδίου ανάπτυξής της, μέσω της υλοποίησης του στρατηγικού της πλάνου». 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα