Moody's: Πιστωτικά θετική για την ΕΤΕ η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 11:57
UPD:11:59
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πιστωτικά θετική (credit positive) χαρακτηρίζει ο οίκος Moody’s την πρόσφατη πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ).

Σύμφωνα με την ανάλυση του οίκου, η συναλλαγή εντάσσεται στις προσπάθειες βελτίωσης του ισολογισμού της τράπεζας, με στόχο την ενίσχυση του χρηματοδοτικού προφίλ και τη διεύρυνση της κεφαλαιακής βάσης.

Η πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, έναντι 718 εκατ. ευρώ, στην ολλανδική EXIN εκτιμάται ότι θα αυξήσει τον δείκτη κεφαλαίων CET 1 κατά 110 μονάδες βάσης και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην προσπάθεια απεξάρτησης από τον μηχανισμό του ELA.

O οίκος Moody’s, μάλιστα, επαναλαμβάνει ότι η Εθνική Τράπεζα θα είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που θα αποπληρώσει πλήρως τον έκτακτο μηχανισμό της ΕΚΤ, σε διάστημα 12 έως 18 μηνών.

Σημειώνεται ότι προσφάτως, η ΕΤΕ ολοκλήρωσε την πώληση του 99,91% της Bulgarian Bank A.D. και του 100% της Interlease EAD, εξέλιξη η οποία ενίσχυσε τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας κατά 100 μονάδες βάσης και τη ρευστότητα κατά 900 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα