Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2006 08:22

* ΕΞΠΡΕΣ: «Νέα γενιά έργων 8 δισ. με συμμετοχή ιδιωτών. Προαναγγελία Θ. Ξανθόπουλου στο συνέδριο «Μεγάλα Τεχνικά Έργα» που διοργανώνει η «ΕΞΠΡΕΣ».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τρία «κλειδιά» ανοίγουν τη μικρή Σοφοκλέους. Όροι και προϋποθέσεις εισαγωγής στη νέα χρηματιστηριακή αγορά».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Από κόσκινο οι on line δηλώσεις. Το υπουργείο Οικονομικών ανήγγειλε ελέγχους σε βάθος τριετίας».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « Έτοιμη η μετοχική αγορά αναπτυσσόμενων εταιρειών. Οι επιχειρήσεις θα εισάγονται με ευθύνη «υποστηρικτική» (sponsor) ».

Επενδύσεις

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι «νέα γενιά έργων, συνολικού προϋπολογισμού 8 δισ. ευρώ, με παραχώρηση σε ιδιώτες προανήγγειλε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος κατά τη διάρκεια του 11ου Συνεδρίου «Μεγάλα Τεχνικά Έργα -Real Estate Forum». Βασικός μοχλός υλοποίησης των έργων αυτών, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο των μελετών, θα αποτελέσει ο θεσμός των Συμπράξεων Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα».

Μειωμένο ωράριο

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι «στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για τη λειτουργία της νέας χρηματιστηριακής αγοράς στην οποία θα διαπραγματεύονται μικρού μεγέθους επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την εισαγωγή στη «μικρή» Σοφοκλέους δεν θα απαιτείται κερδοφορία, ενώ το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών θα ανέρχεται στα 500.000 ευρώ. Μειωμένο ωράριο διαπραγμάτευσης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα