ΥΠΟΙΟ: Υπογραφή συμφωνίας με UNDP

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2006 14:34
UPD:14:35

Συμφωνία για το Πρόγραμμα Προώθησης του Εμπορίου και των Επενδύσεων στον Εύξεινο Πόντο υπέγραψαν το πρωί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και η κ. Marta Ruedas, Διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) για την Ευρώπη και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών.

Το Πρόγραμμα αυτό είναι τριετές και συγχρηματοδοτείται από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας καθώς και από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών. Οι χώρες, στις οποίες απευθύνεται το πρόγραμμα, είναι δώδεκα: Η Αλβανία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Ελλάδα, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Σερβία, η Τουρκία και η Ουκρανία.

«Για την Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία η ανάπτυξη των χωρών του Ευξείνου Πόντου, στην οποία αποβλέπει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των χωρών της περιοχής είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξής τους και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων τους», δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης.

«Ο σημαντικός ρόλος της χώρας μας στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών του Ευξείνου Πόντου ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας. Παράλληλα, η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί και μια νέα εποχή στις σχέσεις της χώρας μας με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών. Η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο της στο πλαίσιο του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και των άλλων Διεθνών Οργανισμών, για την επίτευξη των κοινών στόχων για οικονομική ανάπτυξη, για ειρήνη και για πρόοδο στο παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα