Ψηφίστηκε το μίνι ασφαλιστικό

Πέρασε, με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών, η διάταξη για τις ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2006 19:17

Ολοκληρώθηκε σήμερα η ψήφιση του μίνι ασφαλιστικού. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει «καμία κρυφή ατζέντα ούτε για αυτή, ούτε για την επόμενη τετραετία για το ασφαλιστικό σύστημα», τονίζοντας ότι «οι θέσεις της είναι ξεκάθαρες για ένα κοινωνικά δίκαιο σύστημα που δεν θα θίγει κανένα ασφαλισμένο και θα αποφασιστεί μετά από μακρά διαβούλευση».

Σύσσωμη η αντιπολίτευση τονισε τη διαφωνία της για τη διάταξη που αφορούσε ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ. Τελικά, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, η ρύθμιση εγκρίθηκε, με τις 133 θετικές ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών, ενώ οι 106 βουλευτές της αντιπολίτευσης την καταψήφισαν.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Απασχόλησης, μετά από σχετική πρόταση του εισηγητή της ΝΔ Νίκου Αγγελόπουλου, απέσυρε την διάταξη που αφορούσε την υποχρέωση ασφάλισης στο ΤΕΒΕ όσων δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε δήμους άνω των 1.200 κατοίκων. Ετσι παρέμεινε το ισχύον κριτήριο των 2.000 κατοίκων σε συνδυασμό με το ύψος του εισοδήματος που έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Πάντως ο κ. Τσιτούριδης προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές σε ό,τι αφορά την ασφάλιση των ιδιοκτητών διαμερισμάτων που έχουν έδρα νησιά. Σύμφωνα με αυτές, αυξάνεται από 8 σε 11 ο αριθμός των δωματίων που πρέπει να κατέχει κάποιος ώστε να υπαχθεί στην ασφάλιση του ΤΕΒΕ ή στον ΟΓΑ εφόσον είναι λιγότερα τα δωμάτια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα