SAP: Χαμηλότερος αριθμός προσλήψεων, αύξηση της αποδοτικότητας

Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2006 11:33

ΣΤΗΝ πρόσληψη τεχνικών με χαμηλότερο ρυθμό το επόμενο έτος και στην επικέντρωση του ενδιαφέροντος στη βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, μετά ην αύξηση του εργατικού της δυναμικού περίπου 20% μέσα σε δύο χρόνια, θα προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού για επιχειρήσεις στον κόσμο, SAP AG.

Ο δείκτης των νέων υπαλλήλων λογισμικού στο σύνολο των νέων προσλήψεων θα μειωθεί το 2007, πλέον του 50% φέτος, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της SAP, υπεύθυνου σε θέματα προσωπικού, Κλάους Χάϊνριχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε. Η ανάπτυξη των πωλήσεων επίσης θα μειωθεί καθώς η SAP βασίζεται περισσότερο στο Internet για πωλήσεις σε μικρότερες εταιρείες.

«Είναι εμφανές ότι αναπτυχθήκαμε το 2006», ανέφερε ο Χάϊνριχ, που πήγε στην εταιρεία το 1987, όταν η εταιρεία απασχολούσε 400 ανθρώπους, μιλώντας χθες από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, κοντά στη Φραγκφούρτη. Ο ίδιος τόνισε: «Τώρα εξετάζουμε κάθε περιβάλλον για αύξηση της αποδοτικότητας. Διαφορετικά, δεν θα επιτύχουμε τους στόχους μας».

Το σχέδιο του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της SAP, Χένινγκ Κάγκερμαν, είναι η αύξηση του αριθμού των πελατών με μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες απαιτούν λιγότερο αριθμό πωλητών και έρχεται μετά την πρόσληψη 3.000 μηχανικών στη SAP τα δύο τελευταία χρόνια για την παραγωγή λογισμικού που επιτρέπει στις μικρές εταιρείες να συγκεντρώσουν τις ανάγκες τους. Ο Κάγκερμαν θέλει να τριπλασιάσει τον αριθμό των πελατών της SAP στους 100.000 έως το 2010.

Το εννεάμηνο του 2006 η SAP προσέλαβε 2.600 υπαλλήλους, μετά από προσλήψεις περίπου 3.700 υπαλλήλων πέρυσι. Το σύνολο του εργατικού της δυναμικού ανέρχεται σε 38.500 εργαζομένους και είναι 40% χαμηλότερο της Oracle Corp., που δαπάνησε 20 δισ. δολ. σε δύο χρόνια αγοράζοντας τις περισσότερες εταιρείες λογισμικού για επιχειρήσεις. Ο Κάγκερμαν σχεδιάζει να προσλάβει στο σύνολο του 2006, 3.500 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, τα έσοδα ανά εργαζόμενο της SAP ήταν περίπου 10% υψηλότερα των αντίστοιχων της Oracle κατά την τελευταία οικονομική χρήση, σε δολάρια ΗΠΑ. Η Oracle κατατάσσεται δεύτερη σε πωλήσεις λογισμικού για επιχειρήσεις, μετά την SAP και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής λογισμικού βάσης δεδομένων στον κόσμο.

Η SAP, που ιδρύθηκε το 1972 από πέντε πρώην υπαλλήλους της International Business Machines Corp. (ΙΒΜ), είναι μία από τις λίγες εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας που κάνει προσλήψεις κάθε χρόνο, μέσα στην τελευταία δεκαετία.

Η Siemens AG, η μεγαλύτερη εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού της Γερμανίας, απέλυσε περισσότερους από 7.000 υπαλλήλους, από την ανάληψη των καθηκόντων του Κλάους Κλάϊνφελντ, πέρυσι. Η Deutsche Telekom AG, το πρώην κρατικό μονοπώλιο τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας, την τελευταία δεκαετία απέλυσε κατά μέσον όρο 10.000 ανθρώπους ετησίως.

Οι μετοχές της SAP υποχώρησαν 0,2%, φθάνοντας στα 155,40 ευρώ η μία στις 9:35 π.μ. στη Φραγκφούρτη. Πριν από τη σημερινή ημέρα, έχουν σημειώσει μέσα στο έτος άνοδο 1,7%, λιγότερη της ανόδου 19% του δείκτη DAΧ στη Γερμανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα